Ο Δ. Κουτσούμπας σε νέα κατορθώματα

1393
ΤΟ ΚΚΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΨΗΦΙΖΕΙ ΤΟΝ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ
Χωρίς, αλήθεια, ιδιαίτερη έκπληξη διαβάσαμε στη συνέντευξη του Δ. Κουτσούμπα στην εφημερίδα Επένδυση (9/7) ότι τελικά το ΚΚΕ θα κάνει όλα όσα πρέπει, από την πλευρά του, για να μπορέσει η νεομνημονιακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να συγκεντρώσει τον ”μαγικό” αριθμό των 200 βουλευτών, ώστε ο εκλογικός νόμος της να ισχύσει από τις επόμενες εκλογές και να εμφανίσει μια ”επιτυχία” σε μια περίοδο όπου συναντά παντού τηναπέχθεια, την οργή και την αγανάκτηση.
Όπως είπε ωμά ο Δ. Κουτσούμπας σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Επένδυση (9/7), ”η πλειοψηφία των 2/3 που απαιτεί το Σύνταγμα για την εφαρμογή του εκλογικού νόμου από τις επόμενες εκλογές κρίνεται στο αν θα πάρει 200 ψήφους το άρθρο 4 (σ.σ κατάργηση του ”μπόνους”), το οποίο εμείς θα ψηφίσουμε”!
«ΔΩΡΟ» ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Άρα το ΚΚΕ, ψηφίζοντας το άρθρο 4, βρίσκει τον τρόπο να ταχθεί στην πράξη υπέρ του εκλογικού νόμου του ΣΥΡΙΖΑ.
Είναι προφανές ότι τελικά η λογική του Β. Λεβέντη επικράτησε και είναι κάτι παραπάνω από προφανές ότι ο Δ. Κουτσούμπας μπορεί, για τα μάτια του κόσμου, να μην ψηφίσει το κατώφλι του 3%στον εκλογικό νόμο, αλλά στην πράξη το ”γράφει στα παλιά του τα παπούτσια’‘.
Διότι με τη μεθόδευση του ΚΚΕ, ο εκλογικός νόμος του ΣΥΡΙΖΑ θα περάσει μαζί με το 3%, χωρίς, φαινομενικά, το ΚΚΕ να έχει χρεωθεί το τελευταίο. Συγχαρητήρια!
Το ΚΚΕ, άλλωστε, θεωρεί ότι με το 3% μπορεί να ”κοπούν” από τη Βουλή και πάλι δυνάμεις όπως ηΛΑ.Ε, όπως η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, όπως το ΕΠΑΜ κλπ, τις οποίες θεωρεί ”εχθρικές” προς το λαϊκό κίνημα, το οποίο μόνο αυτό εκφράζει! Δεν μπορεί να καταλάβει ότι η ΛΑ.Ε θα είναι άνετα και με ευρεία δυναμικήστη Βουλή και ότι με ένα πλατύ αντιμνημονιακό εκλογικό μέτωπο ακόμα και δυνάμεις όπως ηΑΝΤΑΡΣΥΑ και το ΕΠΑΜ και άλλες, όχι μόνο θα εκπροσωπηθούν στη Βουλή αλλά και θα έχουν μιακαλή παρουσία.
ΑΝΩΔΥΝΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Το ΚΚΕ πιθανόν να προσδοκά να είναι ξανά η μόνη αλλά εντελώς ανώδυνη και ακίνδυνη, αριστερή αντιπολίτευση στο σύστημα, την οποία εκτιμούν βαθύτατα για τη “λογική” της στάση και την εκτόξευσή της στο υπερπέραν, όλες οι μνημονιακές δυνάμεις. Οι τελευταίες, χωρίς καμία υπερβολή, δεν χάνουν ευκαιρία να ομνύουν στο ΚΚΕ και την υπευθυνότητά του και να εκφράζουν ανακούφιση για το γεγονός ότι αυτού του είδους η Αριστερά, που εξαντλείται σε έναν κούφιο και άγονο “επαναστατικό βερμπαλισμό”, είναι αυτή που εκπροσωπείται στη Βουλή!
Στην ουσία, το ΚΚΕ με την ψήφο του στον εκλογικό νόμο του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί περί αυτού πρόκειται,υποβοηθεί τα μάλα τον ΣΥΡΙΖΑ να κρατήσει, όπως ο ίδιιος φαντάζεται, τα ”κλειδιά” των πολιτικώνεξελίξεων και του χρόνου των εκλογών και να διαμορφώσει ένα νέο τοπίο στον μνημονιακό χώρο, επιδιώκοντας να παραμείνει στην κυβέρνηση και στο μετεκλογικό σκηνικό με τη διαμόρφωση πλατιώνσυμμαχιών με δορυφορικά ή ημιδορυφορικά σχήματα (ΑΝΕΛ, ΔΗΜΑΡ, Λεβέντης, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμικλπ).
ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΞΠΡΕΣ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ;
Είναι αρκετά πιθανό, εφ’ όσον, με την ψήφο του ΚΚΕ, περάσει με τα 2/3 ο νέος εκλογικός νόμος, ο ΣΥΡΙΖΑ να βαδίσει  ολοταχώς, όπως έκανε και πέρυσι, για νέες εκλογές εξπρές τον Σεπτέμβρη, προκειμένου να προλάβει την πλήρη κατάρρευσή του με τα αδιέξοδα των μνημονιακών του μέτρων, των οποίων οι συνέπειες από το φθινόπωρο θα μοιάζουν ως εφιάλτης, πολύ περισσότερο που θα πρέπει να συνοδευτούν και με νέο μνημονιακό αντεργατικό πακέτο.
Βεβαίως, είναι περιττό να πούμε ότι η απόσταση μεταξύ σχεδίων του ΣΥΡΙΖΑ και πράξης είναι αρκετά μεγάλη, πολύ περισσότερο που μεσολαβεί ο λαϊκός παράγοντας αλλά και η παρέμβαση τηςΑριστεράς.
Το ΚΚΕ, ενώ με την τακτική του δεν εμποδίζει την κυβέρνηση στους σχεδιασμούς της για αναδιάταξητου πολιτικού τοπίου, εμποδίζει, όμως, την Αριστερά να κάνει πιο δυναμική την αντεπίθεση της.
ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
Στην ίδια συνέντευξη του στην Επένδυση, Ο Δημ. Κουτσούμπας, με ένα μνημείο συμπυκνωμένων, στην κυριολεξία, ”ασυναρτησιών”, απορρίπτει τη συνεργασία με άλλες αριστερές δυνάμεις,όπως ηΛΑ.Ε, παρέχοντας έτσι ανεκτίμητη υπηρεσία στις μνημονιακές δυνάμεις, ώστε να ελπίζουν πως θα συνεχίσουν να κυριαρχούν στο πολιτικό παιχνίδι και να ελέγχουν το σκηνικό, προκειμένου ναρημάξουν πλήρως τον τόπο.
Με ένα σμπάρο ”δυο τρυγόνια” ο Γ.Γ της ΚΕ του ΚΚΕ. Δυο τρυγόνια προσφορά στο σύστημα.
Αλλά τι να πει κανείς όταν ο Δ. Κουτσούμπας κλείνει τη συνέντευξη του λέγοντας, σχετικά με την υπόθεση ΒαρουφάκηΓκαλμπρέϊθ, πως και αν υπήρχαν σενάρια για έξοδο από την ευρωζώνη, αυτά θα οδηγούσαν απλώς ‘‘στην καπιταλιστική Ελλάδα με εθνικό νόμισμα και επομένως θα ήταν εξίσου αντιλαϊκά και θα ωφελούσαν συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα”.
Ούτε λίγο ούτε πολύ ‘‘το τι μπρόκολα, τι λάχανα” στην πιο κακή εκδοχή του.
Είτε με μνημόνια στην ευρωζώνη, είτε χωρίς μνημόνια, με ακύρωση τους και εθνικό νόμισμα, είναι εξίσου αντιλαϊκά, σύμφωνα με τη διαλεκτική του Δ. Κουτσούμπα.
Συμφωνεί, όμως, ο κόσμος της Αριστεράς, οι απλοί αντιμνημονιακοί πολίτες με μια τέτοια ανάλυση, ”θείο δώρο” στο μνημονιακό μπλοκ;
Δεν καταλαβαίνει σήμερα ο κόσμος που υποφέρει ότι ο μόνος δρόμος είναι εκείνος της συμπόρευσηςόλων ανεξαιρέτως των αριστερών, προοδευτικών, πατριωτικών, δημοκρατικών αντιμνημονιακών δυνάμεων για να τελειώνουμε με τα μνημόνια, την ευρωζώνη και σε τελικά ανάλυση με την ΕΕ;
Σήμερα, η Ελλάδα χρειάζεται ένα νέο σύγχρονο ”ΕΑΜ”, με εγγυήσεις ότι δεν θα το ακολουθήσουνένας Λίβανος ή μια Βάρκιζα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας