Ο Γκέρχαρντ Σρέντερ προτείνεται για μέλος στο ΔΣ της Gazprom!

559
Ο Γκέρχαρντ Σρέντερ προτείνεται

Ο πρώην καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ θα προταθεί ως μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου της Gazprom, ανακοίνωσε σήμερα ο ρωσικός ενεργειακός κολοσσός στην Αγία Πετρούπολη.

Η τακτική Γενική Συνέλευση έχει προγραμματιστεί για τις 30 Ιουνίου και ο κ. Σρέντερ προορίζεται να αντικαταστήσει τον Τιμούρ Κουλιμπάγιεφ, γαμπρό του πρώην προέδρου του Καζακστάν Νουρσουλτάν Ναζαρμπάγιεφ, ο οποίος ανετράπη τον Ιανουάριο.

Ο 77χρονος Γκέρχαρντ Σρέντερ είναι ήδη πρόεδρος της Επιτροπής Μετόχων της εταιρίας του αγωγού Nord Stream 1 και πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Nord Stream 2, αλλά και επικεφαλής του Εποπτικού Συμβουλίου της κρατικής εταιρίας ενέργειας Rosneft.

Πρόσφατα ο κ. Σρέντερ επέκρινε τις απαιτήσεις της Ουκρανίας για παράδοση όπλων, ζητώντας «να σταματήσουν να ακονίζουν τα σπαθιά». Επιπλέον, είχε εκφράσει την κατανόησή του για τη δυσαρέσκεια της Μόσχας για τις κινήσεις του ΝΑΤΟ στη Βαλτική Θάλασσα και στην Πολωνία και η στάση του είχε επικριθεί ακόμη και εντός του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD).

Ο επικεφαλής του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) στο Αμβούργο Κρίστοφ Πλος ζήτησε μάλιστα να αφαιρεθεί από τον κ. Σρέντερ το προνόμιο διατήρησης γραφείου στην Bundestag. «Η συμπεριφορά του είναι απλώς ντροπιαστική και ανάξια ενός πρώην καγκελάριου», δήλωσε ο κ. Πλος στο περιοδικό Der Spiegel.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας