Ο Βορίδης, τα «λάθη» της ΝΔ και η επαναθεμελίωση της Αριστεράς

1487
Βορίδης
*Του νέου Ανατολικού

Εντυπωσιάζει το γεγονός ότι ο Μ. Βορίδης, ένα πρώτης γραμμής στέλεχος της ΝΔ, έχει κάνει τόσα πολλά «λάθη» σε μια τόσο μικρή συνέντευξη στον ραδιοσταθμό 247.

«Λάθος» πρώτο: Ονομάζει τον μεταλλαγμένο ΣΥΡΙΖΑ Αριστερά και σχεδόν τον ταυτίζει με την Αριστερά γενικώς, «λάθος» που κάνουν, συνήθως, όλα τα ηγετικά στελέχη της ΝΔ. Νομίζουν όλοι αυτοί ότι τους βολεύει αυτή η ονοματοδοσία στον νέο μνημονιακό ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να επιφέρουν βαθύτατο πλήγμα στην Αριστερά. Όσο και αν η κατοχή των επικοινωνιακών μέσων τους βοηθάει σε αυτήν την ταύτιση, δεν αντιλαμβάνονται και δυστυχώς δεν το αντιλαμβάνονται πολλοί πολίτες, ότι κτυπώντας η δεξιά τον ΣΥΡΙΖΑ και τις επιλογές του, δεν κτυπάει την Αριστερά αλλά την δική τους παράταξη, της οποίας την πολιτική εφαρμόζει πλήρως και την υπερακοντίζει στην πράξη ο μεταλλαγμένος ΣΥΡΙΖΑ.

«Λάθος» δεύτερο: Ο Μ. Βορίδης καυτηριάζει στο πρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ την Αριστερά της δημοσιονομικής κραιπάλης και ασυδοσίας, πράγμα που όπως λέει είναι στο DNA της Αριστεράς, όπως και στο DNA της Αριστεράς είναι, όπως ισχυρίζεται, να υπερασπίζεται ελλείμματα και αυξήσεις χωρίς όρους και όρια. Ο Μ. Βορίδης παρακάμπτει ασύγγνωστα και επιπόλαια το γεγονός ότι την δημοσιονομική πειθαρχία των πανύψηλων πλεονασμάτων την εφαρμόζει ο ΣΥΡΙΖΑ, πράγμα που σχεδόν ποτέ δεν κατάφερε να το πράξει σε τέτοια έκταση καμμιά δεξιά κυβέρνηση. Από την άλλη, μόνο ως εσκεμμένη παραπλάνηση μπορεί να θεωρηθεί η κατηγορία στην πραγματική Αριστερά γενικώς για άνευ όρων και ορίων δημοσιονομική επέκταση. Φυσικά, εδώ, έχουν σημειωθεί από την Αριστερά σε διεθνή κλίμακα λάθη και παραμορφώσεις. Τα ελλείμματα, όμως, για την Αριστερά έχουν νόημα αν έχουν παραγωγικό, επενδυτικό, αναπτυξιακό και γνήσια κοινωνικό χαρακτήρα.

«Λάθος» τρίτο: Ο Μ. Βορίδης, στο όνομα του ΣΥΡΙΖΑ, χρεώνει στην Αριστερά ότι θέλει να καταργήσει την αγορά γενικώς και γενικώς την ιδιωτική οικονομία. Ο Μ. Βορίδης κάνει ότι δεν βλέπει ότι την αγορά πνίγουν σήμερα οι χρηματιστικοί και πολυεθνικοί κολοσσοί και οι πολυεθνικές αλυσίδες, που την περιορίζουν ή και την αφανίζουν στην πράξη, ενώ συντρίβουν τις ατομικές προσπάθειες και μικρομεσαίες δραστηριότητες και αρπάζουν ακόμα και τα σπίτια και τις μικρές περιουσίες.

Ακόμα χειρότερα, ο Μ. Βορίδης παρασιωπά ότι είναι ο μνημονιακός ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος κατ’ εξοχήν προωθεί μια πολιτική υπέρ των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων, την οποία ακολουθούσε, άλλωστε, και η παράταξή του, αν και όχι πάντα με την ίδια συνέπεια στην πράξη. Σήμερα, η πραγματική Αριστερά και όχι φυσικά η ψευδοαριστερά του ΣΥΡΙΖΑ, είναι εκείνη που έχει απομείνει να υπερασπίζεται το σπίτι, το χωράφι, το κατάστημα, την μικρή περιουσία, τον επαγγελματία, τον έμπορο και τις μικρές δραστηριότητες απέναντι στη διαλυτική επέλαση των ισχυρών οικονομικών κέντρων και κυρίως του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου.

Φυσικά, ο Μάκης Βορίδης δεν κάνει «λάθος». Επιχειρεί να φέρει ιδεολογικά στο προσκήνιο μια δεξιά που δεν μπορεί να υπερασπίσει τις επιλογές της και κινδυνεύει τακτικά από την ακροδεξιά και την φασιστική δεξιά και στρατηγικά πάντα από την Αριστερά. Εκείνη, βέβαια, την Αριστερά που έχει βγάλει και δεν μπορεί παρά να βγάλει, σε βάθος συμπεράσματα από τις ήττες και τις οπισθοδρομήσεις της, ώστε να προχωρήσει στην αναγκαία επαναθεμελίωσή της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας