Ο «ανιστόρητος» Δένδιας χαρακτηρίζει ιστορικής σημασίας την ένταξη Σκοπίων στο ΝΑΤΟ

472
Ο «ανιστόρητος» Δένδιας

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας στη συνομιλία του με τον νέο Αμερικανό ομόλογό του Άντονι Μπλίνκεν αναφέρθηκε και στην ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ.

Στη δημοσιότητα έδωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ το περιεχόμενο της συνομιλίας του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια με τον ομόλογό του στις ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν.

Πέραν των όσων περιλαμβάνονται στην ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου, οι δύο άνδρες φαίνεται πως συζήτησαν σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και για την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ.

Μάλιστα, ο κ. Δένδιας φέρεται να «επιβεβαίωσε την ιστορική σημασία της ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ», όπως αναφέρει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, κάτι που παραλείπεται στη σχετική ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου.

Ο υπουργός Μπλίνκεν «χαιρέτισε τη συνεχή ηγεσία της Ελλάδας στην προώθηση της Διατλαντικής και Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης των Δυτικών Βαλκανίων», σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με το ελληνικό ΥΠΕΞ: «Οι δύο άνδρες, διαπίστωσαν ότι οι διμερείς σχέσεις έχουν φθάσει στο υψηλότερο σημείο τους και στο πλαίσιο της στρατηγικής συνεργασίας εξετάσθηκαν οι προοπτικές περαιτέρω ενδυνάμωσης τους, με ιδιαίτερη έμφαση στον ενεργειακό και στον αμυντικό τομέα».

Μάλιστα, κ. Δένδιας ενημέρωσε τον Άντονι Μπλίνκεν για την εμβάθυνση των σχέσεων με τις χώρες της Μέσης Ανατολής και του Κόλπου σε διμερές αλλά και σε πολυμερές επίπεδο.

Τέλος, ο Έλληνας ΥΠΕΞ αναφέρθηκε στις τουρκικές ενέργειες που προκαλούν εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, συμπεριλαμβανομένης της Λιβύης, της Συρίας, και της Ανατολικής Μεσογείου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας