Ο Αλ. Αλαβάνος, η ΛΑ.Ε και στη μέση… Βαρουφάκης

2909
βαρουφάκης

Θετική και φαντάζομαι  ευπρόσδεκτη για τη ΛΑ.Ε,η δήλωση Αλ. Αλαβάνου (Α.Α.) ότι προσωπικά στηρίζει την ΛΑ.Ε στις εκλογές της Κυριακής (Το σχέδιο Β’ τι στηρίζει;)

Υπάρχουν, όμως, δύο κατά την γνώμη μου ατυχή σημεία στη δήλωση του, που προκαλούν απορίες.

Πρώτον: Η σπόντα που ο Α. Αλαβάνος αφήνει στη δήλωση του ότι τάχα στις ευρωεκλογές η ΛΑ.Ε δεν ακολούθησε ενωτική πολιτική στον δημοκρατικό αντιμνημονιακό χώρο και γι’αυτό δεν τη στήριξε.

Καλά, την τοποθέτηση του Παν. Λαφαζάνη με την υπογραφή του σε λευκό χαρτί που απευθυνόταν για μέτωπο σε όλες, χωρίς εξαίρεση, τις αριστερές, τις προοδευτικές, τις πατριωτικές, τις δημοκρατικές αντιμνημονιακές δυνάμεις, την ξέχασε;

Δεύτερον: Διερωτώμαι, επίσης, γιατί τόση φροντίδα από μέρους του Αλ. Αλαβάνου για να μην υποστεί την παραμικρή κριτική ο Γ. Βαρουφάκης (Γ.Β.); Ασυλία διαθέτει ο Γ.Β ή πρέπει να υπάρχει ομερτά απέναντι του;

Και το κυριότερο γιατί τόση και τέτοια υμνολογία από μέρους του Α. Αλαβάνου για τον Βαρουφάκη; Και αυτό όχι μόνο γιατί ο Γ.Β δεν το αξίζει,  αλλά και για κάτι επιπρόσθετο: Ορισμένοι ακραία κακεντρεχείς και πολύ κακόπιστοι μπορεί να βγάλουν το συμπέρασμα ότι καλή και άξια η ΛΑ.Ε αλλά πιο “χρήσιμη” η ψήφος στον άξιο επίσης για τη “γόνιμη συμβολή του στην επεξεργασία ενός εναλλακτικού προγράμματος για την αναγέννηση της χώρας” Γ. Βαρουφάκη, όπως επί λέξει χαρακτηρίζει την προγραμματική προσπάθεια του τελευταίου ο Α.Α . Κι’ αυτό γιατί ο Γ.Β μπορεί, επιπλέον, να μπει στη Βουλή, αφού “εμείς ηττηθήκαμε πριν καν ψηφίσει ο λαός“, όπως γράφει ο ίδιος ο Αλ. Αλαβάνος, με τον τίτλο που έβαλε στην δήλωση του.

Ο Αλ. Αλαβάνος φαντάζομαι ότι έγραψε μια ζυγισμένη δήλωση, στην οποία τίποτα δεν είναι τυχαίο και για τούτο θεωρώ σκόπιμο να κάνω αυτές τις παρατηρήσεις, τις οποίες υποθέτω ότι ο Α.Α δεν θα θεωρήσει τόσο πολύ άστοχες και σίγουρα δεν θα τις παρεξηγήσει.

Υ.Γ.1: Αλέκο να φυλαχθούμε. Φάγαμε στην μάπα τον Τσίπρα, να μην διακινδυνεύσουμε να φάμε τώρα αμάσητο και τον Τσίπρα Νο 2, τον Γιάνη Βαρουφάκη. Και πάντως να μην τον φάμε κατακέφαλα, προσκυνώντας και υμνώντας τον.!

Υ.Γ.2: Ένα από τα πολλά μαργαριτάρια της κατά Αλαβάνο “γόνιμης επεξεργασίας εναλλακτικού προγράμματος” από τον Βαρουφάκη είναι η αντικοινωνική μπαρουφολογία του τελευταίου για τα κόκκινα δάνεια των τραπεζών. Προτείνει, λοιπόν, ο Βαρουφάκης να περάσουν τα κόκκινα δάνεια των τραπεζών σε Δημόσια εταιρεία διαχείρισης ιδιωτικών δανείων, με το Δημόσιο να εγγυηθεί την έκδοση ομολόγων των τραπεζών για την ανακεφαλαιοποίηση τους. Με δυο λόγια οι φορολογούμενοι και το δημόσιο χρέος θα υποστούν για άλλη μια φορά το τεράστιο βάρος της τραπεζικής ληστείας, χωρίς να υπάρξει ούτε καν στοιχειώδης διαχειριστικός έλεγχος για την κακοδιαχείριση και τις κλεψιές του τραπεζικού κεφαλαίου και τις προηγούμενες ανακεφαλαιοποιήσεις! Τέλος οι δανειολήπτες θα πληρώνουν μια ζωή, όπως λέει το φυλλάδιο του ΜέΡΑ25, το 1/3  του εισοδήματος τους στην δημόσια εταιρεία για ένα δάνειο που δεν θα αποπληρώσουν ποτέ, υπό την μορφή αιώνιου ενοικίου, χωρίς να μας λέει ο επικεφαλής του ΜεΡΑ25 τι θα γίνει αν δεν έχουν κάποια στιγμή τη δυνατότητα να αποπληρώνουν τις δόσεις. Όπως αντιλαμβάνεστε έχουμε να κάνουμε με πολύ γόνιμη και πολύ εναλλακτική προγραμματική επεξεργασία(!!!), πολύ περισσότερο που προκειμένου κι’ αυτή η απαράδεκτη πρόταση να εφαρμοσθεί απαιτεί την άδεια των θεσμών, οι οποίοι είναι πολύ αμφίβολο να την παρέξουν. Και τότε ο “ευρώ-λάτρης” Γ.Β  τα νταούλια τι θα κάνει; Θα βαρέσει  όπως ο Τσίπρας με την ελπίδα να χορέψουν στο ρυθμό τους οι θεσμοί;

Στη συνέχεια παραθέτω ολόκληρη την δήλωση του Αλ. Αλαβάνου, την οποία άντλησα από την χθεσινή Iskra:

Α. Αλαβάνος : « Εμείς ηττηθήκαμε πριν καν ψηφίσει ο λαός»

 «Όσες και όσοι, πεισματικά αλλά και πειστικά, επί τέσσερα χρόνια, από τις μέρες μετά το δημοψήφισμα μέχρι χτες, με επανειλημμένες και επίμονες πρωτοβουλίες επιδιώξαμε της συνεργασία των σχημάτων της αριστεράς αλλά και ευρύτερα της εναλλακτικής πορείας, έχουμε ηττηθεί πριν τις εκλογές.  Το εγχείρημα μας απέτυχε ολοκληρωτικά.

Το εκλογικό τοπίο της αριστεράς μένει κατακερματισμένο. Ας μη το επιδεινώσουμε κι άλλο με εξ οικείων δηλητηριώδη βέλη ,  όπως αυτά ενάντια στον Γιάνη Βαρουφάκη και τη Μέρα25, που έχουν τη δική τους γόνιμη συμβολή στην επεξεργασία ενός εναλλακτικού προγράμματος για την  αναγέννηση της χώρας.

Παρά την πολυδιάσπαση η μόνη ψήφος με ένα θετικό μήνυμα, έστω και, για το μέλλον, είναι προς δυνάμεις της αριστεράς. Προσωπικά στηρίζω την ΛΑΕ. Γιατί είχε ενωτικό πνεύμα, σε αντιδιαστολή με τη στάση της στις ευρωεκλογές. Και γιατί συμμετέχοντας στις εκλογές σε ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες, δείχνει γενναιότητα, και η γενναιότητα χρειάζεται στην αριστερά»

Αθήνα 3.7.2019.

*Είναι προφανές ότι ο Δ. Φλαμιάτος καταχωρεί την προσωπική του άποψη

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας