Ουτρέχτη: Τρεις νεκροί, εννιά τραυματίες από επίθεση σε τραμ

812
ουτρέχτη

Oλλανδία: 37χρονος Τούρκος ο βασικός ύποπτος, παραμένει ασύλληπτος

Έναν 37χρονο Τούρκο αναζητούν οι ολλανδικές αρχές, σε σχέση με την τρομοκρατική επίθεση στην Ουτρέχτη, που άφησε πίσω της τρεις νεκρούς και εννέα τραυματίες, σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης. 

Σε ανακοίνωση της η αστυνομία αναφέρει πως ο βασικός ύποπτος είναι ο 37χρονος Γκοκμαν Τάνις, ο οποίος έχει γεννηθεί στην Τουρκία. Παραμένει ασύλληπτος.

Σύμφωνα με τις αρχές το πρωί σημειώθηκαν ανταλλαγές πυρών σε διάφορα σημεία της Ουτρέχτης και όχι μόνο στο τραμ, με αποτέλεσμα να υπάρχουν θύματα. Πιθανότατα πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια, όπως ανακόινωσε η Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας και Αντιτρομοκρατίας (NCTV).

«Πολλά είναι ακόμη ασαφή στο στάδιο αυτό και οι τοπικές αρχές εργάζονται σκληρά για να διαπιστώσουν όλα τα γεγονότα», ανέφερε η NCTV.

Ολλανδικά μέσα μεταδίδουν πως ένοπλες δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί έξω από ένα σπίτι σε κοντινό δρόμο και κρατούν μακριά τους πολίτες, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες ετοιμάζονται να εισβάλουν.

Η Πλατεία 24ης Οκτωβρίου, στάση του τραμ έξω από το κέντρο της πόλης, έχει αποκλειστεί, ενώ στην περιοχή έσπευσαν αμέσως άνδρες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας.

Ορισμένα μέσα, επικαλούμενα ανώνυμες αστυνομικές πηγές, μεταδίδουν επίσης ότι ίσως ο δράστης να μην ήταν ένας, καθώς επίσης ότι πυροβολισμοί ίσως έπεσαν και σε άλλες περιοχές της πόλης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας