Ουαι υμίν! Στέλνουν στην ανεργία και ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς

801
Στέλνουν στην ανεργία και ανεμβολίαστους

Η Ζέτα Μακρή υπενθύμισε ότι για να κλείσει ένα τμήμα, θα πρέπει να εμφανιστούν θετικοί το 50% + 1 των μαθητών. Ωστόσο, θα δίνεται μεγάλη έμφαση στην ιχνηλάτηση των κρουσμάτων. «Μέσα στην εβδομάδα θα δοθούν αναλυτικές οδηγίες προς μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, ώστε να νοιώθουν όλοι ασφαλείς και να γνωρίζουν τι πρόκειται να συμβεί σε κάθε περίπτωση, προκειμένου να επανέλθουμε στη δια ζώσης εκπαίδευση, την οποία στερήθηκαν τα παιδιά», επισήμανε η υφυπουργός Παιδείας.

Η ίδια ανέφερε ότι το ποσοστό των εκπαιδευτικών που έχει εμβολιαστεί αγγίζει το 80%, ενώ ένα επιπλέον 10% έχει νοσήσει. «Μένει ένα ποσοστό γύρω στο 10% που δεν έχει εμβολιαστεί. Δεν είναι δραματικό, αλλά κάνουμε προσπάθειες και απευθύνουμε εκκλήσεις ώστε να εμβολιαστούν όλοι. Είμαι αισιόδοξη ότι το μήνυμα θα περάσει και θα αγγίξουμε το 100%», πρόσθεσε.

Επέκταση της υποχρεωτικότητας

Ερωτηθείς από την άλλη πλευρά ο κ. Σκέρτσος για το ενδεχόμενο επέκτασης της υποχρεωτικότητας, σημείωσε: «εξετάζουμε διάφορα σενάρια», ενώ θύμισε ότι από την ερχόμενη εβδομάδα οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, στην εκπαίδευση, πρέπει να κάνουν δύο εργαστηριακά τεστ σε ιδιωτικές δομές με δικό τους κόστος.

«Η εκπαίδευση θα γίνει μόνο δια ζώσης», ήταν εξάλλου η κατηγορηματική απάντησή του με την επιχειρηματολογία, «η πλειοψηφία του πληθυσμού έχει ανοσία απέναντι στον κορονοϊό, ενώ σε ό,τι αφορά τη λειτουργία των σχολείων πέρυσι είχαμε τις μάσκες και τις αποστάσεις, φέτος έχουμε το εμβόλιο ενώ και τα τεστ έφεραν πολύ καλά αποτελέσματα ως προς τον εντοπισμό και τον περιορισμό των θετικών κρουσμάτων στη σχολική κοινότητα. Με αυτά τα “όπλα” θα έχουμε μια κανονική λειτουργία της εκπαίδευσης». Κλείνοντας το ζήτημα αυτό, ανέφερε επίσης ότι η τρίτη δόση μπορεί να γίνει μέσα στο τρέχον έτος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας