Οργισμένη Τουρκία με EastMed: Δεν θα επιτρέψουμε παραβιάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο

870
eastmed

Η Τουρκία δεν θα είναι, πλέον, απλός παρατηρητής στα τεκταινόμενα χωρίς να παρεμβαίνει, δηλώνει απειλητικά σε άρθρο του ο διευθυντής επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας.

Έντονα αντιδρά η Τουρκία στην επικείμενη συμφωνία Ελλάδας – Κύπρου – Ιταλίας και Ισραήλ για τον αγωγό φυσικού αερίου EastMed, στις αρχές του 2020 ενώ η Αθήνα διαμηνύει, πως το έργο θα γίνει ό,τι και να λέει ο Ερντογάν. Πρόκειται για ένα ακόμη μέτωπο, που ανοίγει, στην ταραγμένη πλέον Ανατολική Μεσόγειο με απρόβλεπτες εξελίξεις.

«Οι διεθνείς φωνές σχετικά με την συμφωνία που υπέγραψε η Τουρκία με την -αναγνωρισμένη από τα Ηνωμένα Έθνη- κυβέρνηση της Λιβύης δεν θα εμποδίσει την τουρκική κυβέρνηση από το να διεκδικήσει την δική της ατζέντα στην ανατολική Μεσόγειο» σημειώνει χαρακτηριστικά ο διευθυντής επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας, Fahrettin Altun.

Ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας με άρθρο του αναφέρει πως το Μνημόνιο Τουρκίας – Λιβύης, εξασφαλίζει πως η Άγκυρα δεν θα εθελοτυφλεί σε οποιαδήποτε συμφωνία φέρνει προ τετελεσμένου την χώρα του στην περιοχή και πως η Τουρκία είναι ένας παράγοντας που δεν θα πρέπει να αγνοηθεί. Τονίζει επίσης κατηγορηματικά πως η γειτονική χώρα δεν θα είναι, πλέον, απλός παρατηρητής στα τεκταινόμενα χωρίς να παρεμβαίνει και πως δεν θα επιτρέψει οποιαδήποτε παραβίαση στην Ανατολική Μεσόγειο.

Επιπλέον ο Fahrettin Altun τονίζει πως δεν αποτελεί έκπληξη ότι κάποιες χώρεςενοχλήθηκαν από τις πολιτικές της Τουρκίας , φωτογραφίζοντας Ελλάδα, Κύπρο και Ισραήλ.

Ο ίδιος αναφέρει πως η Αίγυπτος, η Ρωσία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα υποστήριξαν τον Χαλίφα Χαφταρ στην Λιβύη, την ώρα που η Τουρκία, σύμφωνα με τον ίδιο, δραστηριοποιείται με γνώμονα την ειρήνη στην περιοχή.

Πρόσθεσε, τέλος, πως η συμφωνία της Τουρκίας με την Λιβύη θα πρέπει να λογίζεται ως μέρος των δραστηριοτήτων ανεύρεσης και εξόρυξης υδρογονανθράκων της γειτονικής χώρας στην ανατολική Μεσόγειο και πως κανείς δεν θα πρέπει να απομονώνει την Τουρκία από την ευρύτερη περιοχή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας