Οργισμένη αντίδραση Λαβρόφ κατά Βρετανίας: Πρόστυχες και ανυπόστατες οι κατηγορίες προς την Ρωσία

1248
εγγυήσεις

«Πρόστυχες και ανυπόστατες» χαρακτήρισε ο Ρώσος ΥΠΕΞ, Σεργκέι Λαβρόφ, τις κατηγορίες του Λονδίνου ενάντια στη Μόσχα αναφορικά με την υπόθεση της δηλητηρίασης του πρώην Ρώσου συνταγματάρχη Σεργκέι Σκριπάλ, πράκτορα των μυστικών υπηρεσιών της Βρετανίας που στρατολογήθηκε τη δεκαετία του 1990.
Στη Μόσχα δηλώνουν σε όλους τους τόνους ότι η πολιτική τελεσιγράφων που επιχειρεί η βρετανίδα πρωθυπουργός ενάντια στη Ρωσία με σαθρές και αστήρικτες κατηγορίες δεν πρόκειται να βρει απήχηση.
Η Ρωσία δια του εκπροσώπου της στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, Βασίλι Νεμπένζια, πρότεινε τη διεξαγωγή έρευνας του συμβάντος στο πλαίσιο της Συνθήκης για την απαγόρευση των χημικών όπλων, κάτι που απέρριψε όμως ο επίσημος εκπρόσωπος της Βρετανίας.
«Ας εκτιμήσει ο καθένας τη στάση αυτή των Άγγλων και των Αμερικανών που τους υποστηρίζουν ανεπιφύλακτα», δήλωσε ο Λαβρόφ, τονίζοντας ότι «οι Ευρωπαίοι είναι κάπως πιο συγκρατημένοι, αλλά τους εξωθούν προς σκληρές δηλώσεις στο πλαίσιο αυτού που αποκαλούν “ΝΑΤΟϊκή αλληλεγγύη».
Ο Λαβρόφ προκάλεσε την οργή της Τερέζα Μέι προφανώς για την εκτίμηση που έκανε ότι η αντιρωσική προβοκάτσια, όπως χαρακτήρισε την υπόθεση Σκριπάλ, «αντικατοπτρίζει, πριν από όλα, την απελπισία της τωρινής κυβέρνησης του Λονδίνου που δεν μπορεί να υλοποιήσει όσα έχει υποσχεθεί στον πληθυσμό μετά την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση».
Η Βρετανίδα πρωθυπουργός ανέφερε ότι εξετάζεται η δυνατότητα να ζητήσει την ενεργοποίηση του άρθρου 5 του καταστατικού του ΝΑΤΟ, που κάνει λόγο για κοινή αντιμετώπιση της «επίθεσης» που δέχτηκε, όπως ισχυρίζεται, η Βρετανία από τη Ρωσία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας