Οπισθοχώρησαν «Πέντε Αστέρια» και «Λέγκα», θυσιάζοντας για τις κυβερνητικές καρέκλες τον Σαβόνα. Κακή αρχή!

2981
Ιταλία

Κακή αρχή σε σχέση με την στάση τους απέναντι στην νεοφιλελεύθερη «φυλακή» της ευρωζώνης φαίνεται ότι κάνουν Ντι Μάιο και Σαλβίνι.

«Πέντε Αστέρια» και Λέγκα, προκειμένου να στρογγυλοκαθίσουν στις κυβερνητικές καρέκλες και όχι μόνο, προέβησαν σε άτακτη υποχώρηση στις πιέσεις των κατεστημένων «ευρωφρονικών» ελίτ της Ιταλίας, της Γερμανίας και των Βρυξελλών και θυσίασαν τον Πάολο Σαβόνα, για τον οποίο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έβαλε veto για την τοποθέτησή του στο Υπουργείο Οικονομικών της Ιταλίας λόγω των παλαιότερων κριτικών απόψεών του για το ευρώ και τον ρόλο της Γερμανίας στην ευρωζώνη και την ΕΕ.

Η Γερμανία για μια άλλη φορά μοιάζει να επιβάλλει την βούλησή της στην Ιταλία, παρακάμπτοντας την λαϊκή βούληση.

Δεν είχαμε, φυσικά, καμία αυταπάτη για τον χαρακτήρα του νέου συνασπισμού στην Ιταλία, ο οποίος διατηρεί τις ισχυρές διασυνδέσεις του με το χρηματιστικό κεφάλαιο, αλλά δεν μπορούμε παρά να επιβεβαιώσουμε ότι η δημοκρατία στην ΕΕ έχει μπει εδώ και καιρό στο απόσπασμα.

Ν.Ζ

Ιταλία: Συμφωνία Πέντε Αστέρων – Λέγκας για κυβερνητικό σχήμα
Συμφωνία στα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τα βασικά υπουργεία  έχει επέλθει σύμφωνα με όσα μεταδίδουν ιταλικά μέσα ενημέρωσης – Απομακρύνεται το σενάριο των άμεσων εκλογών

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης δείχνει να είναι εφικτή η τελική συμφωνία των Πέντε Αστέρων με την Λέγκα για την σύνθεση της κυβέρνησης.

Για το υπουργείο Οικονομικών ακούγεται το όνομα του καθηγητή οικονομικών Τζοβάνι Τρία.

Ο οικονομολόγος Πάολο Σαβόνα μπορεί να «μετακινηθεί» στο υπουργείο Εξωτερικών ή Ευρωπαϊκών υποθέσεων.

Για το υπουργείο Εξωτερικών, αν δεν επιλεγεί ο Σαβόνα, θα μπορούσε να επικρατήσει ο Έντσο Μοάβερο Μιλανέζι.

Θα πρέπει ακόμη να αποφασιστεί, τέλος, αν το ακροδεξιό κόμμα Αδέλφια της Ιταλίας θα στηρίξει, τελικά, την νέα κυβερνητική πλειοψηφία, αναλαμβάνοντας, ενδεχομένως, το υπουργείο Άμυνας.

Η συνάντηση του επικεφαλής της Λέγκα Ματέο Σαλβίνι και του αρχηγού των Πέντε Αστέρων Λουίτζι Ντι Μάιο συνεχίζεται, για τον καθορισμό των τελευταίων λεπτομερειών. Στην βουλή, όπου διεξάγεται η συνάντηση, έφτασε και ο πρώην εντολοδόχος πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, o οποίος σύμφωνα με τη Republica θα ορισθεί πρωθυπουργός.

2 Σχόλια

  1. Σιγά που δε θα πούλαγαν οι ακροδεξιοί με τους παλιάτσους το παιχνίδι. Το πρόβλημα είναι ότι οι Ιταλοί πληρώνουν τον ρεφορμισμό τού ΚΚΙ, του κόμματος δηλαδή που έκλεισε και την εφημερίδα του, την Unita!

    Σπύρος Καυτατζόγλου
    Μαθηματικός
    Μέλος ΚΚΕ

    • Τι να πούμε δυστυχώς για το ΚΚΕ που πούλησε το σταθμό του και κατεβαίνει μόνο του στις πορείες και τις συγκεντρώσεις !

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας