Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων: 24ωρη απεργία στο Εμπόριο την Κυριακή των Βαΐων (9/4)

1617
απεργία

Στην κήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας στον κλάδο του εμπορίου την Κυριακή των Βαΐων προχώρησε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων (OIYE). Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή των Βαΐων τα μαγαζιά μπορούν να ανοίξουν προαιρετικά.
«Όσο η κυβέρνηση εξακολουθεί να μην τηρεί τις δεσμεύσεις της για κατάργηση της κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων τόσο οι εργαζόμενοι και τα σωματεία στο εμπόριο θα επιμένουν να κινητοποιούνται, να αντιστέκονται και να απεργούν», τονίζει η ΟΙΥΕ, καλώντας τα σωματεία της, τους εργαζόμενους, τους μικρούς και μεσαίους επαγγελματίες και τους καταναλωτές να συμμετάσχουν στην απεργία.
Η ΟΙΥΕ αναφέρει επίσης στην ανακοίνωσή της ότι η κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων ωφελεί μόνο τα μεγάλα πολυκαταστήματα και τις πολυεθνικές αλυσίδες. Καταστρέφει, όμως, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που δεν μπορούν οικονομικά και λειτουργικά να ανταποκριθούν σε αυτό το μέτρο και οδηγούνται σε μαζικά νέα λουκέτα, και πάνω απ΄ όλατους εργαζόμενουςεμποροϋπαλλήλους, είτε στέλνοντάς τους στην ανεργία είτε αναστατώνοντας την οικογενειακή και προσωπική ζωή τους και αφαιρώντας τους κάθε εργασιακό δικαίωμα, που τους έχει απομείνει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας