Ολοκληρωτισμός Μακρόν: Tρομοκρατική σύλληψη ενός εκ των ηγετών των «κίτρινων γιλέκων»

1810
κίτρινα

Έναν εκ των ηγετών και βασικών εμπνευστών του κινήματος των «κίτρινων γιλέκων» στη Γαλλία, τον οδηγό φορτηγού Ερίκ Ντρουέ, συνέλαβαν εκ νέου οι γαλλικές αρχές, με την κατηγορία της διοργάνωσης μη δηλωμένης διαδήλωσης.

Ο Ντρουέ συνελήφθη την Τετάρτη (02/01) το βράδυ ενόσω κατευθυνόταν προς τη Λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων, στο Παρίσι, όπου τον περίμεναν δεκάδες διαδηλωτές.

Δημοσιογράφος του franceinfo που ήταν μάρτυρας μπροστά στην σκηνή της σύλληψης του Ντρουέ από την αστυνομία, δήλωσε ότι το επεισόδιο συνέβη κοντά στην πλατεία Κονκόρντ. Ο νεαρός περπατούσε μαζί με 50 άλλα άτομα με κατεύθυνση την πλατεία, με σκοπό να αφήσουν αναμμένα κεριά για τους τραυματισμένους και τους νεκρούς που κατεγράφησαν όλες αυτές τις εβδομάδες των κινητοποιήσεων.

Η αστυνομία τον συνέλαβε με την κατηγορία της «οργάνωσης μη δηλωμένης διαδήλωσης» ενώ έκανε εξακρίβωση στοιχείων σε αρκετά άλλα άτομα που ήταν μαζί του.

Δεν είναι η πρώτη φορά που συλλαμβάνεται ο Ντρουέ, είχε προηγηθεί άλλη μία το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου στη διάρκεια των διαδηλώσεων των «κίτρινων γιλέκων» στο Παρίσι και εκκρεμεί δίκη που έχει προγραμματιστεί για τις 5 Ιουνίου.

«Εντελώς αδικαιολόγητη και αυθαίρετη» χαρακτήρισε τη σύλληψη του Ντρουέ ο δικηγόρος του, προσθέτοντας ότι ο ηγέτης του κινήματος είχε σκοπό να ανάψει με άλλους κεριά στην πλατεία Κονκόρντ και στη συνέχεια να συναντηθεί με άλλα μέλη σε ιδιωτικό χώρο.

Αντιδράσεις από Μελανσόν

Η σύλληψη του Ντρουέ, προκάλεσε κύμα συμπαράστασης, κυρίως από την Ανυπότακτη Γαλλία. Ήδη εδώ και λίγες ημέρες, ο Ζαν Λικ Μελανσόν είχε εκφράσει δημόσια τον θαυμασμό του για τον Ντρουέ, συγκρίνοντάς τον μάλιστα με πρωταγωνιστές της γαλλικής επανάστασης.

Εχθές, σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα, ο Μελανσόν απαίτησε την απελευθέρωση του Ντρουέ, τον οποίο χαρακτήρισε «φωνή του λαού». Η βουλευτής της Ανυπότακτης Γαλλίας Καρολίν Φιάτ, από την πλευράς της, δήλωσε ότι δεν καταλαβαίνει γιατί ο Ντρουέ «ενοχλεί τόσο την κυβέρνηση».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας