Οκτάι: Ο όρος Γενοκτονία να χρησιμοποιείται για ΗΠΑ, όχι για Τουρκία

473
Ο όρος Γενοκτονία να χρησιμοποιείται

«Υποθέτω, ο Μπάιντεν προσπαθεί να χρησιμοποιήσει ένα τέτοιο φαινόμενο ως εργαλείο για να κερδίσει αποδοχή από ένα μέρος του κόσμου», υποστήριξε ο Οκτάι.

Την οργή της Άγκυρας, για την αναγνώριση από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, της γενοκτονίας των Αρμενίων, εξέφρασε ο τούρκος αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι.

«Μόνο και μόνο λόγω των υποσχέσεων που έγιναν στα αρμενικά λόμπι, δεν πρέπει κανείς να λάβει μια »ιστορική απόφαση» και να ισχυριστεί πως ένα έθνος υπεύθυνο για γενοκτονία», ανέφερε με με έμφαση ο Οκτάι, σε συνέντευξη στο τουρκικό δίκτυο ειδήσεων TRT

«Ο ίδιος ο όρος γενοκτονία δεν είναι εύκολος στη χρήση για κανέναν. Εάν πρέπει να χρησιμοποιηθεί η λέξη γενοκτονία, πρέπει να χρησιμοποιηθεί για τις Ηνωμένες Πολιτείες, όχι για την Τουρκία», είπε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η αναγνώριση από τον Μπάιντεν, της Γενοκτονίας των Αρμενίων, βασίζεται σε δύο λόγους, που σχετίζονται με την πολιτική στο εσωτερικό των ΗΠΑ και την προσπάθειά τους να επιστρέψουν στη διεθνή σκηνή.

«Υποθέτω, ο Μπάιντεν προσπαθεί να χρησιμοποιήσει ένα τέτοιο φαινόμενο ως εργαλείο για να κερδίσει αποδοχή από ένα μέρος του κόσμου», υποστήριξε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας