Οι Times προτρέπουν σε παραβίαση της απόφασης των Βρετανών για Brexit

1042
times

Ευρωπαίοι αξιωματούχοι εξετάζουν σχέδια ώστε να καθυστερήσει το Brexit έως το 2020, αφότου Γερμανία και Γαλλία διατύπωσαν την πρόθεσή τους να παρατείνουν τις διαπραγματεύσεις για το «διαζύγιο» Βρυξελλών – Λονδίνου μεσούσης της πολιτικής κρίσης στη Βρετανία, αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα The Times.

Ο προηγούμενος σχεδιασμός επικεντρωνόταν σε μια αναβολή διάρκειας τριών μηνών για το διαζύγιο, από την 29η Μαρτίου στα τέλη Ιουνίου.

Ωστόσο, σύμφωνα με πηγές που επικαλούνται οι Times, Ευρωπαίοι αξιωματούχοι εξετάζουν νομικά “παραθυράκια”, προκειμένου να αναβληθεί η αποχώρηση της Βρετανίας έως τον επόμενο χρόνο.

Σε αντίθεση με το χάος, που επικρατεί αυτή τη στιγμή στη βρετανική σκηνή, και την έντονη ανησυχία στις  Βρυξέλλες, οι αγορές επιδεικνύουν αξιοσημείωτη ψυχραιμία. Είναι σαφές πως οι επενδυτές ποντάρουν σε δύο σενάρια: ένα πολύ μαλακό Brexit ή ένα νέο δημοψήφισμα, που τελικά θα κρατήσει τη Βρετανία μέσα στην Ένωση.

Η καταψήφιση της συμφωνίας της κ. Μέι δεν ήταν έκπληξη για κανέναν, διότι απλούστατα ήταν σαφές ότι δεν ικανοποιούσε κανέναν (υπέρ ή κατά του Brexit).

Οι Times κλείνουν το άρθρο τους με σαφή αναφορά στο σχέδιο παραβίασης της λαϊκής βούλησης για έξοδο από την Ε.Ε., προβάλλοντας ως λύση ένα νέο δημοψήφισμα που ελπίζουν πως θα έχει αντίθετα αποτελέσματα από το προηγούμενο.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας