Οι τουρκικές φρεγάτες στη Λιβύη-Το φιάσκο του Βερολίνου και Γαλλία-Ιταλία “συμμαχία”

1612
αποκλιμάκωσης

Ο Ερντογάν, γράφοντας στα παλιά του τα παπούτσια τις αποφάσεις του Βερολίνου έστειλε χθες προκλητικά και μπροστά στα μάτια όλης της διεθνούς κοινότητας, δύο φρεγάτες Gabya του τουρκικού ναυτικού ανοιχτά της Τρίπολης, αποβιβάζοντας χωρίς καμία ενόχληση τουρκικό στρατιωτικό προσωπικό, μισθοφόρους “τζιχαντιστές” και εξοπλισμό.

Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι από τις αποφάσεις της Διάσκεψης του Βερολίνου και οι τελευταίες έχουν γίνει από τον Ερντογάν κουρελόχαρτο, ενώ για πρώτη φορά, ίσως, μαζεύτηκαν από κοινού όλες οι μεγάλες χώρες του πλανήτη και της περιοχής μας στην πρωτεύουσα της Γερμανίας για να καταλήξουν σε τέτοιο πομπώδες φιάσκο.

Είναι πασιφανές ότι ο πλανήτης αντιμετωπίζει μια πελώρια μαύρη τρύπα νομιμότητας, την ίδια ώρα που υπάρχει ένα πελώριο κενό ισχύος για την εφαρμογή οποιοδήποτε διεθνών συλλογικών αποφάσεων, με συνέπεια ο σύγχρονος κόσμος να βαδίζει στο χάος, Διεθνές Δίκαιο να μην υφίσταται ενώ τοπικές και περιφερειακές δυνάμεις αλλά και δυνάμεις πλανητικής εμβέλειας να λειτουργούν ασύδοτα και ανεξέλεγκτα ως αυτόκλητοι σερίφηδες για την επιβολή με όλα τα μέσα των συμφερόντων τους.

Στο μεταξύ η Γαλλία με δηλώσεις του προέδρου της Ε.Μακρόν μετά τη συνάντησή με τον Κυρ. Μητσοτάκη στο Παρίσι τάχθηκε “θερμά” στο πλευρό της Ελλάδας, ενώ την ίδια μέρα ο Ιταλός ΥΠΕΞ Λουίτζι ντι Μάιο μετά τη συνάντησή του με τον ομόλογό του της Κύπρου δήλωσε στήριξη στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Καλά είναι τα λόγια αλλά δεν φτάνουν.

Από τις 26 Δεκεμβρίου το γεωτρύπανο “Γιαβούζ” έχει αποπλεύσει από τι λιμάνι της Μερσίνης και έχει μεταβεί στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κύπρου και έχει αρχίσει να διεξάγει έρευνες στο οικόπεδο  8, στο οποίο έχουν λάβει άδειες εκμετάλλευσης η ιταλική ΕΝΙ και η γαλλική ΤΟΤΑL. Το “Γιαβούζ” συνεχίζει να παραμένει ανενόχλητο στην περιοχή και συνεχίζει να δρα παράνομα, γράφοντας στα παλιά του τα παπούτσια τόσο την Γαλλία όσο και την Ιταλία αλλά και τις άδειες που δόθηκαν στο οικόπεδο 8 από μια χώρα-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διασύροντας έτσι και την τελευταία.

Και το αυτονόητο, μέγα ερώτημα που αιωρείται είναι: πως εκφράζεται στην πράξη η στήριξη της Γαλλίας και της Ιταλίας προς Ελλάδα και Κύπρο;

Μήπως Ελλάδα και Κύπρος οφείλουν να επανεξετάσουν εκ θεμελίων την αμυντική και εξωτερική τους πολιτική;

Κ.Μ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας