Οι παληκαρισμοί τύπου Casus Belli

2337
casus

Ορισμένοι πρέπει να βάζουν την γλώσσα στο μυαλό τους πριν εκτοξεύσουν παληκαρισμούς και εκβάλλουν πολεμικές ιαχές.

Πράγματι, το καθεστώς Erdogan ξεπερνάει κάθε όριο, απευθύνοντας πρωτοφανείς και πρωτόγονες απειλές, πως θα πακετάρει τους 8 Τούρκους αξιωματικούς και θα τους φέρει πίσω στην Τουρκία.

Η απάντηση, όμως, που έδωσε ο Παναγιώτης Σγουρίδης, εκ μέρους των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», ότι κάτι τέτοιο από μέρους της Τουρκίας, θα σήμαινε Casus Belli, δηλαδή κήρυξη πολέμου από μέρος της Ελλάδας στην Τουρκία, αποτελεί μια εύκολη και δημαγωγική απάντηση, που προκαλεί ζημιά στη χώρα, γιατί, πέραν των άλλων, μοιάζει να εξομοιώνει τον «χαρακτήρα» των πολιτικών συστημάτων και των αξιών των χωρών στις δυο πλευρές του Αιγαίου.

Να προσθέσουμε, όμως, και κάτι άλλο.

Η Τουρκία κατά κάποιον τρόπο έχει «απαγάγει» και κρατεί εδώ και μήνες τους δυο στρατιωτικούς μας.

Γιατί, λοιπόν, δεν προτείνει πόλεμο ο «λεβέντης» Παναγιώτης Σγουρίδης για την απελευθέρωση τους;

Σοβαρευτείτε κύριοι. Σοβαρευτείτε, πολύ περισσότερο που στηρίζετε μια μνημονιακή κυβέρνηση που συνεχίζει να κρατά τη χώρα κάτω από την ιμπεριαλιστική μπότα.

Η Ελλάδα μπορεί να φυλάξει αποτελεσματικά τους 8 τούρκους στρατιωτικούς από κάθε κακό, όπως μπορεί, αν θέλει, να αντιδράσει σε κάθε περίπτωση αποτελεσματικότατα με πολιτικά μέσα.

Αρκεί να αποκτήσει την ανεξαρτησία της και όχι να συμπεριφέρεται ως εντολοδόχος, όπως στην περίπτωση της παράδοσης Οτσαλάν!

Την θυμάστε, νομίζω!

Θυμάστε, επίσης, κ. Σγουρίδη σε ποιο κόμμα ήσασταν εκείνη την περίοδο.

Κ.Τ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας