Οι “θεσμοί” πιέζουν για τα νέα διόδια στην Εγνατία

1363
διόδια

Αυστηρές συστάσεις για την υλοποίηση των κυβερνητικών δεσμεύσεων για τη δρομολόγηση της λειτουργίας νέων διοδίων στην Εγνατία Οδό, αναμένεται να καταγραφούν στη δεύτερη μεταμνημονιακή έκθεση αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας.

Σχετικά μηνύματα, όπως αναφέρουν πηγές, έλαβε χθες ο αρμόδιος υπουργός Χρήστος Σπίρτζης, κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με τους επικεφαλής των “θεσμών”.

Σύμφωνα με παράγοντες που είναι σε θέση να γνωρίζουν τις συνομιλίες, οι δανειστές προχώρησαν σε παρατηρήσεις αναφορικά με την καθυστέρηση της έκδοσης κοινής υπουργικής απόφασης για την αδειοδότηση της λειτουργίας δύο νέων διοδίων που έχουν κατασκευαστεί στην Ασπροβάλτα και το Ωραιόκαστρο.

Η καθυστέρηση, όπως επισημαίνεται, οφείλεται στην προσπάθεια της κυβέρνησης να αποφύγει την επιβολή νέων διοδίων ενόψει προεκλογικής περιόδου.

Οι “θεσμοί” υπογράμμισαν τις καθυστερήσεις στην κατασκευή και των νέων σταθμών διοδίων (20 πλευρικά και 18 μετωπικά), ενώ ενστάσεις εξέφρασαν αναφορικά και με τα αποθεματικά της Εγνατίας Οδού, ύψους περί τα 190 εκατ. ευρώ, τα οποία δεν διατίθενται για τη συντήρηση του δρόμου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας