Οι ΗΠΑ παρέδωσαν τα πρώτα F-35 στην Τουρκία

1617
F-35

“Ανοησίες” τα περί μπλοκαρίσματος τους από την Γερουσία. Για τις ΗΠΑ η συμμαχία με Τουρκία είναι πάνω απ’ όλα

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν την παραλαβή των πρώτων F-35 από την Τουρκία σε τελετή που έγινε χθες Πέμπτη στην πόλη Φορθ Γουόρθ στην πολιτεία Τέξας.​

Το υπουργείο Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής  ανακοίνωσε επίσημα πως τα δυο μαχητικά αεροσκάφη F-35 παρεδόθησαν στην Τουρκία την Πέμπτη με τελετή.

Ως ανοησίες φέρονται όσα μεταδίδονταν από τις ΗΠΑ, περί μπλοκαρίσματος της παράδοσης των F-35 από τις ΗΠΑ και την επιβολή εμπάργκο όπλων στη Τουρκία λόγω των S-400. 

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Μάικ Αντρίους, δήλωσε πως την Πέμπτη 21 Ιουνίου διοργανώθηκε η τελετή παράδοσης για την Τουρκία στο Φορθ Γουόρθ, και ότι τα αεροσκάφη θα μεταφερθούν στην Βάση Πολεμικής Αεροπορίας Λουκ στην Αριζόνα και πως σύντομα θα ξεκινήσουν οι εκπαιδευτικές πτήσεις των Τούρκων πιλοτών F-35 και προσωπικό συντήρησης.

Ο Άντριους δήλωσε πως το Πεντάγωνο δεν θα σχολιάσει την υιοθέτηση της τροπολογίας που επιτρέπει το πάγωμα της πώλησης μαχητικού αεροσκάφους F-35 από τη Γερουσία και ανέφερε:

«Η Τουρκία είναι ένας από τους σημαντικότερους συμμάχους του ΝΑΤΟ, είναι ένας από τους διεθνούς συμμετέχοντες του προγράμματος F-35 από 2002».

Πάντως ο υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ Τ.Μάτις, μετέδωσε το CNN, είναι «Πολύ εκνευρισμένος» με την προσπάθεια της Γερουσίας να μπλοκάρει την παράδοση των F-35 στη Τουρκία.

Για να τεθεί σε ισχύ τη τροπολογία της Γερουσίας πρέπει να ψηφιστεί από τη Βουλή των Αντιπροσώπων και στη συνέχεια να εγκριθεί από τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, πράγματα που είναι πολύ δύσκολο να επισυμβούν.

Ο ίδιος ο Τούρκος αντιπρόεδρος και εκπρόσωπος τύπου της τουρκικής κυβέρνησης Μπεκίρ Μποζντάγ ανακοίνωσε επί λέξη πως:

«Έγιναν οι απαραίτητες επαφές με τις ΗΠΑ και τα F-35 παραδόθηκαν την Πέμπτη» είπε στο πρακτορείο Ανατολού

«Necessary  contacts have been made with US and F-35 jets will be delivered Thursday» αναφέρεται στο αγγλικό κείμενο

ANADOLU AGENCY (ENG)

@anadoluagency

Turkish Deputy PM Bozdag: Necessary contacts have been made with US and F-35 jets will be delivered Thursday

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας