Οι εφορίες κλείνουν, η PWC έρχεται!

2334
εφορίες

Ανακοίνωση σχετικά με την κατάργηση υπηρεσιών των ΔΟΥ εξέδωσε η Αυτόνομη Κίνηση Εφοριακών: 

Με Δελτίο Τύπου της ΑΑΔΕ (7.8.19), γνωστοποιήθηκε το νέο πακέτο κατάργησης υπηρεσιών που προωθείται για το επόμενο διάστημα. Είχε προηγήθεί ενημέρωση της ΠΟΕ ΔΟY απ’ τον κ. Πιτσιλή για το σχέδιο κατάργησης – συγχώνευσης (sic) υπηρεσιών το οποίο, σ’ αυτή τη φάση, περιλαμβάνει… τη Β’ Περιστερίου, την ΙΔ’ Αθηνών, τη ΣΤ Θεσσαλονίκης, την Α΄ Θεσσαλονίκης, την Η’ Θεσσαλονίκης, τη Δ.Ο.Υ Βύρωνα, τη ΔΟY Aγίου Δημητρίου, το Π. Φάληρο, τη ΔΟY Ψυχικού, το Χαλάνδρι, τη ΔΟY Αχαρνών, ενώ στην Πάτρα και στο Βόλο θα παραμείνει από μία ΔΟY απ’ τις δύο που υπάρχουν σήμερα.

Η ΑΑΔΕ επικαλείται το σχέδιο αναδιοργάνωσης των υπηρεσιών μας (με τα γνωστά αποτελέσματα) που ξεκίνησε με το 1ο μνημόνιο και εξελίσσεται – υλοποιείται, παρά το… ‘’τέλος’’ των μνημονίων. Επικαλείται την ανάγκη δημιουργίας ισχυρών ΔΟY, αλλά ταυτόχρονα μιλάει και για εξοικονόμηση προσωπικού μέσω των καταργήσεων (!!!). Μιλάει για εξοικονόμηση ενοικίων, αλλά θα ήταν ενδιαφέρον να γνωστοποιήσει το ιδιοκτησιακό καθεστώς και το ύψος των ενοικίων των υπηρεσιών που σχεδιάζεται να παραμείνουν. Μιλάει για αξιοποίηση δημόσιων κτιρίων, αλλά στην ΚΑΣΤΟΡΙΑ απορρίπτουν το δωρεάν προσφερόμενο κτίριο απ’ την περιφέρεια και προωθούν τη στέγαση της ΔΟY σε κτίριο Ιδιώτη.

Τα σαθρά και συχνά αυτοαναιρούμενα επιχειρήματα της ΑΑΔΕ και της πολιτικής ηγεσίας, δεν μπορούν να κρύψουν το πραγματικό σχέδιο τους που δεν είναι άλλο απ’ το δραστικό περιορισμό των δομών και των αντικειμένων των υπηρεσιών μας.

Άλλωστε το έγγραφο της Γενικής Διεύθυνσης Φορολογικής Διοίκησης, που έφερε στη Δημοσιότητα το www.eforiakoi.org και μιλάει για την είσοδο της Ελεγκτικής Εταιρείας PWC στην εκπαίδευση αλλά και ουσιαστικά στη λειτουργία της νέας υπηρεσίας του ΚΕΟΦ, είναι απολύτως ενδεικτικό των προθέσεών και των σχεδίων τους για το μέλλον των υπηρεσιών μας.

Λογική που απ’ ό,τι φαίνεται ασπάζεται και η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας μας, αν λάβουμε υπόψιν την ανυπαρξία οποιασδήποτε αντίδρασης στις εξαγγελίες της ΑΑΔΕ για κλείσιμο των εφοριών, αλλά και την προσπάθεια ωραιοποίησης ουσιαστικά αυτών. Το ενημερωτικό άλλωστε της ΠΟΕ ΔΟY για τη συνάντηση με τον Πιτσιλή (της 12.7.19), αναφέρει… ‘’Ρωτήσαμε τον κ. Πιτσιλή τι σκοπεύει να κάνει με τις συγχωνεύσεις των ΔΟΥ, αν θα προχωρήσουν και πότε…’’που περισσότερο με προσμονή μοιάζει παρά με έκφραση διαφωνίας.

Προφανώς γι’ αυτό και στο κείμενο των αποφάσεων του τελευταίου Γενικού Συμβουλίου (16.7.2019) και παρά το γεγονός ότι οι συγχωνεύσεις αποτέλεσαν θέμα της Ημερήσιας Διάταξης, καμιά απόφαση δεν ελήφθη για αντίδραση στις εξαγγελίες του ΔΙΟΙΚΗΤΗ.

Τα πράγματα όμως έχουν φτάσει σε οριακό σημείο και η συνδικαλιστική ηγεσία (πρώην κυβερνητικοί, νυν κυβερνητικοί, μόνιμα… κυβερνητικοί ή εργοδοτικοί κλπ), οφείλουν, έστω και τώρα, να απεμπλακούν από πολιτικές, κυβερνητικές, εργοδοτικές κλπ σκοπιμότητες και να υπερασπιστούν, όπως έχουν ευθύνη, τα συμφέροντα των εργαζομένων και το Δημόσιο χαρακτήρα των υπηρεσιών μας.

Διαφορετικά δεν θα μιλάμε για ανοχή στα εκάστοτε κυβερνητικά σχέδια, αλλά για την απόλυτη συνενοχή….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας