Οι εργαζόμενοι του “Θριάσιου” καταγγέλλουν την αστυνομική βία και αυθαιρεσία

914
θριάσιου

Την εισβολή αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ που επιχείρησαν να συλλάβουν την πρόεδρο της ΟΕΝΓΕ Αφροδίτη Ρέτζιου, επειδή διαμαρτυρήθηκε για την παράνομη και ιατρικά αντιδεοντολογική παρουσία ένοπλων στην Ψυχιατρική Κλινική του Θριάσιου, καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου:  

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη, αυθαίρετη και αυταρχική συμπεριφορά αστυνομικών φρουρών και μελών της ομάδας ΔΙΑΣ ενάντια στη συνάδελφο ψυχίατρο του νοσοκομείου μας, πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας και μέλος του Δ.Σ. του Σωματείου μας, Αφροδίτη Ρέτζιου.

Το Σάββατο 17 Αυγούστου η εφημερεύουσα συνάδελφος ζήτησε από αστυνομικό φρουρό κρατούμενου ασθενούς να μην οπλοφορεί μέσα στην ψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου μας, στην οποία νοσηλεύονται 34 ασθενείς, γιατί αυτό εγκυμονεί κινδύνους για την ασφάλεια των ασθενών. Όπως η σχετική νομοθεσία (ΠΔ 215/2006 – ΦΕΚ 217/Α’/12.10.2006) προβλέπει , οι αστυνομικοί φρουροί κρατουμένων ασθενών πρέπει να εισέρχονται άοπλοι σε ειδικές μονάδες (όπως αυτονόητα είναι οι ψυχιατρικές πτέρυγες). Είναι άλλωστε νωπό το περιστατικό που συνέβη στη γενική εφημερία του νοσοκομείου του Ρίου, όταν 28χρονος ασθενής άρπαξε το όπλο από τον αστυνομικό που τον συνόδευε και αυτοκτόνησε.

Σε μία προσπάθεια επίδειξη πυγμής και εκφοβισμού ο αστυνομικός της είπε: “ξέρεις ποιος είμαι εγώ;”, “δώσε μου τα στοιχεία σου”.

Όταν εκείνη αρνήθηκε, ο αστυνομικός κάλεσε ενισχύσεις από την ομάδα ΔΙΑΣ και σε ελάχιστο χρόνο, πέντε ένστολοι, ένοπλοι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ εισέβαλλαν στην Ψυχιατρική Κλινική, περικύκλωσαν τη συνάδελφο και την απείλησαν ότι θα τη συλλάβουν και θα την οδηγήσουν στο αυτόφωρο (την ώρα της εφημερίας της) για “απείθεια κατά της αρχής” αφού δεν έδωσε τα στοιχεία της στον αστυνομικό φρουρό. Ορισμένοι από αυτούς φώναζαν: “περάστε της χειροπέδες τώρα” !!!

Μετά την επιμονή της συναδέλφου και την παρέμβαση της διοίκησης του “Θριάσιου” νοσοκομείου, η ομάδα των αστυνομικών υποχώρησε, καταγράφοντας το περιστατικό στο αστυνομικό δελτίο.

Δεν είναι η πρώτη φορά, τόσο επί της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ, όσο και της προηγούμενης του ΣΥΡΙΖΑ, που αστυνομικοί αυθαιρετούν σε βάρος υγειονομικών. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι οι απειλές αστυνομικών σε βάρος νοσηλευτών κατά τη διάρκεια παλαιότερων αστυνομικών «ελέγχων» για «παράνομες αποκλειστικές» στο νοσοκομείο μας αλλά και οι απειλές για σύλληψη εφημερευόντων ψυχιάτρων (εκτός από την προαναφερθείσα περίπτωση) στην ψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου μας.

Γνωρίζουμε ότι όσο συνεχίζεται η αντιλαϊκή πολιτική τόσο θα δυναμώνει η κρατική τρομοκρατία, που θα εκφράζεται με πολλούς τρόπους, όχι μόνο με επιθέσεις με ΜΑΤ και χημικά σε βάρος αγωνιζόμενων αλλά και με τη καλλιέργεια κλίματος φόβου μέσα στους χώρους δουλειάς, ακόμα και μέσα στις δημόσιες μονάδες υγείας.

Καλούμε όλα τα σωματεία υγειονομικών να καταδικάσουν την αστυνομική αυθαιρεσία σε βάρος της συναδέλφου.

Η καλύτερη όμως απάντηση είναι η συσπείρωση στα σωματεία μας και η οργάνωση του αγώνα για την υπεράσπιση και διεύρυνση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, που κατακτήθηκαν κυριολεκτικά με αιματηρούς αγώνες και δε σκοπεύουμε να τα παραδώσουμε στο αστικό κράτος και τους μηχανισμούς τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας