Οι ελληνορωσικές σχέσεις κλειδί για να ανακοπεί η επιθετικότητα της Τουρκίας

1457
ελληνορωσικές

Η είδηση έχει εξαιρετική σημασία. Η Τουρκία όχι απλώς θα εγκαταστήσει στα εδάφη της τους S-400 αλλά και παρά τις σφοδρές αντιδράσεις, τις απειλές και τους εκβιασμούς των ΗΠΑ, θα διατηρεί λειτουργικό και ενεργοποιημένο το αντιπυραυλικό αντιαεροπορικό ρωσικό σύστημα, κλειδώνοντας, έτσι, σχεδόν κάθε δυνατότητα να δεχθεί βομβαρδισμό είτε από μαχητικά είτε από πυραύλους εκ μέρους της Ελλάδας, σε περίπτωση επίθεσης της Τουρκίας στην χώρα μας. Επιπροσθέτως και στη συνέχεια της παραπάνω εξέλιξης, η Ρωσία δήλωσε έτοιμη να παραδώσει στην Τουρκία και δύο άκρως επιτυχή και τελευταίας γενιάς μαχητικά τα Stealth Su-57 και τα Su-35, αλλάζοντας άρδην και ριζικά τον αμυντικό προσανατολισμό και την πολεμική ικανότητα της Άγκυρας.

Δυστυχώς, η κατεστημένη Ελλάδα της Ν.Δ, του ΣΥΡΙΖΑ κλπ, “αιχμάλωτη” του ευρωατλαντισμού και των ΗΠΑ, ιμπεριαλιστικών δυνάμεων που παρακμάζουν και χάνουν έδαφος στην περιοχή μας και τον κόσμο, μοιάζει ως άβουλο πιόνι, εκτεθειμένο, χωρίς καμμία υποστήριξη, στην τουρκική απειλή, η οποία  γίνεται όλο και πιο θανάσιμη και άμεση, με το κακό να μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή και με κίνδυνο να επικυρώσει άτυπα τετελεσμένα.

Και σε μία τέτοια περίπτωση η Δύση (ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ε.Ε) όχι μόνο δεν θα σταθεί στο πλευρό μας αλλά και κατά πάσαν πιθανότητα θα αποτελέσει τον “δούρειο ίππο” κατά της Ελλάδας, εξυπηρετώντας την Τουρκία.

Για άλλη μία φορά είμαι υποχρεωμένος και οφείλω να προειδοποιήσω ότι το κλειδί για να ανακοπεί η τουρκική αλαζονεία και επιθετικότητα το κρατάει σε αυτήν την ιστορική φάση η Ρωσία.

Όσο συνεχίζεται η αναβάθμιση των Ρωσο-Τουρκικών σχέσεων, όσο “υποχρεώνεται” η Μόσχα, παρ’ ότι τα συμφέροντα της  προοπτικά δεν συγκλίνουν και η σχέση της με την Άγκυρα έχει όλα τα χαρακτηριστικά της λυκοφιλίας, να προωθεί την συνεργασία της με την Τουρκία, τόσο η θέση της πατρίδας μας θα γίνεται πιο δυσχερής και όλο και πιο δύσκολα αναστρέψιμη.

Το κλειδί για να αλλάξει η Αθήνα τις αρνητικές εξελίξεις με την Τουρκία, το κρατάει η Ρωσία.

Αν η Ρωσία δεν απομακρυνθεί από τον εναγκαλισμό της Άγκυρας, η θέση της Ελλάδας θα γίνεται όλο και πιο δυσμενής και άκρως επικίνδυνη.

Αυτό μπορεί να γίνει μόνο με ένα θαρραλέο  και ουσιαστικό άνοιγμα της Ελλάδας προς  την Ρωσία για ένα νέο ξεκίνημα και την αναβάθμιση των ελληνορωσικών σχέσεων σε όλους τους τομείς, κάτι που διακαώς επιθυμεί και η Ρωσία.

Για ένα ασφαλές μέλλον της Ελλάδας χρειάζεται η πατρίδα μας να σχεδιάσει και να υλοποιήσει μία στροφή στην Ανατολή με την ευρεία έννοια. Απέναντι σε μία Δύση που γίνεται όλο και πιο φοβική και πιο αρπακτική, ζητώντας οπερετικές χώρες, η Ανατολή θα μπορούσε, με την προώθηση σχέσεων αμοιβαίας επωφελούς συνεργασίας χωρίς επικυριαρχίες και δουλοπρέπειες, να προσέφερε μία πολύτιμη πολιτική εξισορρόπηση και ένα αντίβαρο για μία ανεξάρτητη και ασφαλή Ελλάδα.

Ο κίνδυνος  για την Ελλάδα, πρέπει να το αντιληφθούμε, δεν είναι απλώς η Τουρκία. Ο κίνδυνος για την Ελλάδα είναι μία Τουρκία που θα έχει μαζί της, έστω και για πρόσκαιρους λόγους ανάγκης, την Ρωσία και όχι απέναντι της και σε θέσεις εναντίωσης προς τις επεκτατικές επιδιώξεις της σε Αιγαίο, Θράκη, Ανατ. Μεσόγειο και Κύπρο.

N.Z

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας