Οι δυνάμεις του Χαφτάρ κατέλαβαν ιταλικό πλοίο

2914
χαφτάρ

Ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός προειδοποίησε όσους χρησιμοποιούν τα λιμάνια της Μισράτα και της Χομς, αλλά η υποστηριζόμενη από τον ΟΗΕ κυβέρνηση της Λιβύης δήλωσε ότι οι πόλεις ήταν υπό τον έλεγχό τους και τα πλοία μπορούσαν να εισέλθουν στα λιμάνια ανεμπόδιστα.

https://twitter.com/LNA2019M/status/1215636368086437888

Οι ναυτικές δυνάμεις του Εθνικού Στρατού της Λιβύης, υπό τη διοίκηση του Χαλίφα Χάφταρ, έχουν κατάσχει ένα ιταλικό πλοίο που κατευθύνεται προς την πόλη Μισράτα, η οποία τελεί υπό τον έλεγχο Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας της Λιβύης, δήλωσε αξιωματούχος του ναυτικού την Κυριακή.

«Ένα σκάφος του LNA ανάγκασε το ιταλικό πλοίο να αλλάξει τη διαδρομή του και να ταξιδέψει στη Βεγγάζη, κατόπιν της απαγόρευσης εισόδου στα λιμάνια της Μισράτα και της Χομς. Το πλήρωμα του πλοίου ανακρίνεται, ενώ στο πλοίο γίνεται έρευνα» το ναυτικό δήλωσε ο εκπρόσωπος του ναυτικού Αλί ας Σαμπίτ.Ο ίδιος πρόσθεσε ότι το ιταλικό πλοίο είναι εμπορικό σκάφος.

Όπως είπε ο LNA θα απελευθερώσει το πλοίο μετά την εκφόρτωση του φορτίου του στη Βεγγάζη, με την προϋπόθεση ότι ο στρατός δεν θα βρει τίποτε ύποπτο ή παράνομο επί του σκάφους.

Τα ξημερώματα τέθηκε σε ισχύ η εκεχειρία ανάμεσα στη GNA και τον LNA.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας