Οι δημοσκοπήσεις(!) και η πολιτική πρόταση της «Λαϊκής Ενότητας-Μετώπου Ανατροπής»

δημοσκοπήσεις

Πολύς λόγος γίνεται για το ασανσέρ των δημοσκοπήσεων βασικά μεταξύ των δύο κομμάτων του νέου τεχνητού διπολισμού και δικομματισμού ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ.

Οι δημοσκοπήσεις όμως αποτυπώνουν την πραγματική βούληση των ψηφοφόρων στη χώρα μας; Για του λόγου το αληθές παραθέτω ένα ακόμη περιστατικό από τα πολλά που είναι σε γνώση μας και έχουμε καταγγείλει.

Σε μια από τις περιοδείες μου ως υποψήφια ευρωβουλευτής της ¨Λαϊκής Ενότητας-Μετώπου Ανατροπής¨ μου έγινε μια καταγγελία σχετικά με δημοσκοπήσεις που έγιναν στην περιοχή της Β’ Θεσσαλονίκης.

Στην πρώτη τηλεφωνική δημοσκόπηση πριν 3 μήνες περίπου είχε ερώτημα, προς την κυρία που μου κατήγγειλε τα όσα αναφέρω, σχετικά με το κόμμα που πιθανά θα ψηφίσει στις εκλογές είτε στις ευρωεκλογές είτε στις εθνικές και όποτε αυτές γίνουν και στην απάντησή της “Λαϊκή Ενότητα”(ΛΑΕ) την καταχώρησαν στο “Άλλο κόμμα” διότι δεν ήταν στις επιλογές της συγκεκριμένης δημοσκόπησης. Μάλωσε με την τηλεφωνήτρια αλλά η απάντηση ήταν σαφής: “δεν υπάρχει ως καταγραφή η ΛΑΕ στο ερωτηματολόγιο της συγκεκριμένης έρευνας”!

Πριν λίγες ημέρες στη δεύτερη τηλεφωνική δημοσκόπηση η συγκεκριμένη κυρία έπρεπε να διαλέξει ανάμεσα σε 15 κόμματα και να απαντήσει πάλι πια είναι η επιλογή της. Άκουσε προσεκτικά όλα τα κόμματα, από τα οποία αρκετά τα άκουγε για πρώτη φορά(!) και πάλι η “Λαϊκή Ενότητα” απουσίαζε από το ερωτηματολόγιο! Φυσικά διαμαρτυρήθηκε εξοργισμένη για τις στοχευμένες επιλογές των εταιρειών που διεξάγουν δημοσκοπήσεις κατά παραγγελία!

Όλοι αντιλαμβανόμαστε πως τελικά η Λαϊκή Ενότητα ενοχλεί το σύστημα αλλά όσο και να θέλουν να την εξαφανίσουν από τον πολιτικό χάρτη δεν θα τα καταφέρουν!!!

Η ΛΑΕ είναι εκείνη η πολιτική δύναμη που γεννήθηκε από το σύνολο σχεδόν όσων υπουργών και βουλευτών καταψηφίσαμε το 3ο μνημόνιο και αποχωρήσαμε από το ΣΥΡΙΖΑ, αφήνοντας πίσω τις καρέκλες, στους πρόθυμους της συνέχισης της σκληρής αντιλαϊκής πολιτικής και όσων μετέτρεψαν το περήφανο ΟΧΙ του 62% στις επιλογές της ΕΕ, σε προδοτικό ΝΑΙ.

Η ΛΑΕ είναι εκείνη η πολιτική δύναμη που αμφισβητεί το ύψος του δημόσιου χρέους και τη βιωσιμότητά του. Προτάσσει τη γενναία διαγραφή του και θεωρεί πως δεν είναι δυνατόν να το αποπληρώσουν οι φορολογούμενοι πολίτες, αυτοί που την ίδια στιγμή καλούνται να αποπληρώσουν ένα δυσβάσταχτο ιδιωτικό χρέος και από τα ληστρικά επιτόκια του τραπεζικού συστήματος δανεισμού, την ίδια στιγμή που  οι συστημικές τράπεζες που ανακεφαλαιοποιήθηκαν 3 φορές προβαίνουν σε κατασχέσεις λογαριασμών και σε αναγκαστικά μέσα κατά των δανειοληπτών που αποδεδειγμένα έχασαν το μεγαλύτερο μέρος των εισοδημάτων τους. Αντίστοιχη διαγραφή, με κοινωνικοοικονομικά χαρακτηριστικά, μεγάλου μέρους των χρεών οφείλει να γίνει και στις οφειλές προς εφορίες και τράπεζες και σε ορισμένες περιπτώσεις και ολική διαγραφή ώστε να μην φτάνουν συμπολίτες εκτός από το να ασθενούν, να αυτοκτονούν.

Η ΛΑΕ είναι εκείνη η πολιτική δύναμη που αντιτάχθηκε και συνεχίζει να αγωνίζεται και μέσα από τα κινήματα κατά της υφαρπαγής της λαϊκής περιουσίας με χιλιάδες πλειστηριασμούς και αυτή τη στιγμή ο Γραμματέας της Παναγιώτης Λαφαζάνης και πολλοί ακόμη σύντροφοί μας και όχι μόνον, αγωνιστές του κινήματος κατά των πλειστηριασμών, διώκονται ποινικά.

Η ΛΑΕ είναι εκείνη η πολιτική δύναμη που πάλεψε ενάντια στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και της μεταφοράς στο Υπερταμείο όλων των ακινήτων όπου πολλά από αυτά είναι, εκτός των άλλων και πολιτιστική μας κληρονομιά.

Η ΛΑΕ είναι εκείνη η πολιτική δύναμη που κατήγγειλε την ιδιωτικοποίηση των δημόσιων αγαθών ρεύμα, νερό, αλλά και το ξεπούλημα των αεροδρομίων και λιμανιών της χώρας που είναι συνδεδεμένα και με την εθνική άμυνα

Η ΛΑΕ είναι εκείνη η πολιτική δύναμη που κατήγγειλε την πολιτική την ΕΚΤ της ΕΕ  και του ΔΝΤ και το καθεστώς των μνημονίων, όπου στραγγάλισαν τη ρευστότητα στην πραγματική οικονομία. Άλλωστε ο ίδιος ο Ντάιζεμπλουμ το Νοέμβριο του 2016, παραδέχτηκε πως τα Μνημόνια στην Ελλάδα επιβλήθηκαν για να σωθούν οι ευρωπαϊκές τράπεζες, ενώ τώρα έρχεται και το ΔΝΤ να επιβεβαιώσει ότι η οικονομική και κοινωνική καταστροφή του ελληνικού λαού δεν ήταν μια ‘αναπόφευκτη θυσία’ για τη σωτηρία της χώρας. Αυτές είναι οι απαντήσεις τους προς τον ευρωβουλευτή της ΛΑΕ Νίκο Χουντή και εκ νέου υποψήφιο.

Η ΛΑΕ είναι εκείνη η πολιτική δύναμη που απέναντι στον μονόδρομο του νεοφιλελευθερισμού και στην επιλογή της επιτροπείας μέχρι το 2060 των ματωμένων πλεονασμάτων, αντιτάσσει ένα ρεαλιστικό ριζοσπαστικό μεταβατικό πρόγραμμα το οποίο θα οδηγήσει σε έξοδο από τις πολιτικές λιτότητας και θα επαναφέρει την πολιτική και οικονομική αυτοτέλεια της Ελλάδας μέσα από ένα άλλο παραγωγικό μοντέλο. Επίσης δε διαπραγματεύεται την αξιοπρέπειά των πολιτών έναντι της διάσωσης των τραπεζών και του εφοπλιστικού κεφαλαίου.

Η ΛΑΕ είναι εκείνη η πολιτική δύναμη που βάζει πάνω από όλα την νεολαία, τον εργαζόμενο λαό, τον αγρότη, τον επαγγελματία, τον συνταξιούχο.

Η Λαϊκή Ενότητα –Μέτωπο Ανατροπής είναι ένα μέτωπο πολιτικών δυνάμεων που μαζί με τις άλλες ευρωπαϊκές δημοκρατικές προοδευτικές αριστερές και κινηματικές δυνάμεις θα παλέψουμε για την Ευρώπη των λαών.

Τέλος η Λαϊκή Ενότητα –Μέτωπο Ανατροπής ξεκαθαρίζει πως και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη άρχισε να ξεχωρίζει η ήρα από το στάρι. Ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ αλλά και οι ευρωπαϊκές ομάδες όπου ανήκει πλέον ο καθένας έχουν σχεδόν ταυτόσημη πολιτική κατεύθυνση ως υποστηρικτές των μνημονίων και ακόμα μεγαλύτερης εδραίωσης των μέτρων λιτότητας με συγκαλυμμένους τρόπους.

Η Ανυπότακτη Αριστερά σε ευρωπαϊκό επίπεδο είναι η απάντηση στην Ευρώπη φρούριο των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, της ξενοφοβίας και του ρατσισμού.

Όλοι εμείς που συμμετέχουμε σε αυτό το εγχείρημα κρατάμε ζωντανή τη σπίθα της αντίστασης, κάνοντας το θυμό μας δύναμη ανατροπής και απαντάμε στις κάλπικες δημοσκοπήσεις πως εμείς δίνουμε τη μάχη για να την κερδίσουμε και όχι απλά να κάνουμε καταγραφή δυνάμεων.

Έτσι η καλύτερη δημοσκόπηση είναι η κάλπη.  Άλλωστε ο αγώνας είναι ταξικός και ο καθένας πρέπει να διαλέξει πλευρά!

 

Αμμανατίδου – Πασχαλίδου Λίτσας είναι Υποψήφια ευρωβουλευτής της «ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ-ΜΕΤΩΠΟΥ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας