Οι αγρότες στους δρόμους απαντούν αγωνιστικά στην πολιτική αφανισμού τους

1193
κινητοποιήσεων

Αγρότες της Θεσσαλίας έβγαλαν χτες τα τρακτέρ στους δρόμους

Με ζήτημα αιχμής την πολύ χαμηλή τιμή στο βαμβάκι που επιβάλλουν φέτος οι εκκοκκιστές, οι αγρότες της Θεσσαλίας βγήκαν, χτες, με τα τρακτέρ στους δρόμους, δίνοντας το έναυσμα για το ξεκίνημα νέων αγροτικών κινητοποιήσεων σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Οι αγρότες της Καρδίτσας έστησαν ισχυρό μπλόκο με πολλά τρακτέρ στη νέα Εθνική οδό Ε-65, στο ύψος του κόμβου του «Δέλτα» Καρδίτσας. Μαχητική συγκέντρωση, με δεκάδες τρακτέρ, πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία των Φαρσάλων, ενώ αγρότες από τη Γαλήνη της Λάρισας και τα γύρω χωριά βγήκαν με αγροτικά μηχανήματα στην οδό Λάρισας – Αγιάς δίπλα στον κόμβο Πλατυκάμπου της Εθνικής οδού Αθήνας – Θεσσαλονίκης.

Η απόφαση για την οργάνωση κατά τόπους αγροτικών κινητοποιήσεων πάρθηκε στην πανελλαδική σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων στις 9/12 στη Λάρισα. Στις αρχές του νέου χρόνου θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη της Γραμματείας της Πανελλαδικής Επιτροπής για κλιμάκωση και πανελλαδικό συντονισμό του αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς προς τα τέλη του ερχόμενου Γενάρη.

Ισχυρό μπλόκο των αγροτών της Καρδίτσας

Από νωρίς το πρωί ξεκίνησαν τα τρακτέρ από χωριά της Καρδίτσας με προορισμό την Ε-65. Στο δρόμο συνέκλιναν και στις 12 το μεσημέρι κατά ομάδες και με κορναρίσματα ανέβαιναν στη νέα Εθνική οδό και τοποθετούνταν στα δυο ρεύματά της.

Αμέσως μετά, οι αγρότες συγκεντρώθηκαν προκειμένου να συζητήσουν και από κοινού να αποφασίσουν για την οργάνωση της παραμονής τους στο χώρο του μπλόκου, καθώς και για τις ενέργειες στις οποίες θα προβούν στο επόμενο διάστημα.

Αποφασίστηκε να στηθούν σκηνές όπου θα διαμένουν και θα συζητούν, να συγκροτηθεί Επιτροπή Αγώνα από εκπροσώπους των χωριών και κάθε μέρα να πραγματοποιείται συνέλευση στο μπλόκο, η οποία θα αποφασίσει για την πορεία του αγώνα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας