Ξηρόμερο: Αποκλεισμός Ιόνιας Οδού κατά την επίσκεψη Τσίπρα

1685
ξηρόμερο

Πλήθος αντιδράσεων προκαλεί η έκδοση αδειών για εγκατάσταση μονάδων παραγωγής ενέργειας με τη χρήση βιορευστών στο Ξηρόμερο, από την αδιανόητη και καταφανώς παράνομη απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δυτικής Ελλάδας, με τη στήριξη και την κάλυψη της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Περιβάλλοντος.

Όπως καταγγέλλει η Επιτροπή Αγώνα των κατοίκων της περιοχής, τα πάσης φύσεως λύματα, απόβλητα, και βιορευστά που θα χρησιμοποιούνται ως πρώτη ύλη και που θα μεταφέρονται απ’ όλη την επικράτεια και όχι μόνο, θα τη μετατρέψουν σε Βιομηχανική Ζώνη συσσώρευσης βλαβερών, ρυπογόνων και καταστροφικών δραστηριοτήτων στο περιβάλλον, κυρίως, όμως, στην υγεία και την ποιότητα ζωής των χιλιάδων κατοίκων των κοινοτήτων Φυτειών, Παπαδάτου, Μπαμπίνης, Μαχαιράς, Χρυσοβίτσας, Προδρόμου και Σκουρτούς του Δήμου Ξηρομέρου Αιτωλοακαρνανίας.

Σε συνέχεια της συγκέντρωσης στο κοινοτικό κατάστημα Φυτειών και της ομόφωνης απόφασης του δήμου, των μαζικών φορέων και των κατοίκων για συνέχιση του αγώνα και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων προγραμματίζονται το επόμενο χρονικό διάστημα οι παρακάτω ενέργειες:

Έντονη παρουσία στα μέσα μαζικής ενημέρωσης τόσο στα περιφερειακά όσο και στα κεντρικά για την επιπλέον ενημέρωση για τις παρενέργειες και τις επιπτώσεις της εγκατάστασης των βιορευστών.

– Την τοποθέτηση πανό κατά μήκος της Ιόνιας οδού αλλά και στην κεντρική πλατεία του Αγρινίου με περιεχόμενο την άρνηση εγκατάστασης βιορευστών στην περιοχή.

-Αποκλεισμό της Ιόνιας Οδού την ημέρα επίσκεψης του Τσίπρα στην Αιτωλοακαρνανία.

Επίδοση ψηφίσματος – διαμαρτυρίας από την Επιτροπή Αγώνα στον πρωθυπουργό κατά την ομιλία του στην προεκλογική συγκέντρωση στο Αγρίνιο.

Αποκλειστικό αίτημα παραμένει η ανάκληση των αδειών και η απόρριψη των εγκαταστάσεων των βιορευστών.

Οι κάτοικοι είναι αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν τη μετατροπή της περιοχής τους σε μια απέραντη «χαβούζα» προς όφελος υπόπτων οικονομικών συμφερόντων που αδιαφορούν για τις καταστροφικές και μη ανατρέψιμες επιπτώσεις στο περιβάλλον και στην υγεία των ανθρώπων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας