Ξεκίνησε αποστολή τουρκικών στρατευμάτων στη Λιβύη. Ένταση σε Αιγαίο-Κύπρο

1609
ξεκίνησε

Σύμφωνα με πληροφορίες από Αθήνα και Λευκωσία, ένταση επικρατεί αυτές τις ώρες σε Αιγαίο και Κύπρο, εξαιτίας των προετοιμασιών που γίνονται από πλευράς της Τουρκίας για την αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων της τελευταίας στη Λιβύη, προς ενίσχυση του καθεστώτος Σαράζ, το οποίο διακαώς τις τελευταίες μέρες έχει σπεύσει να στηρίξει με νύχια και με δόντια και η Γερμανία της Μέρκελ.

Όπως αναφέρουν τα ΜΜΕ των γειτόνων, οι διαδικασίες για τη μεταφορά τουρκικών στρατιωτικών δυνάμεων έχουν ξεκινήσει και είναι θέμα χρόνου η αναχώρησή τους με προορισμό την Τρίπολη.

Η ελληνική πλευρά παρακολουθεί πολύ στενά την κατάσταση και εκφράζει βαθύτατη ανησυχία για τις εξελίξεις που μπορεί να επακολουθήσουν, πολύ περισσότερο αν οι τουρκικές ναυτικές και στρατιωτικές δυνάμεις θελήσουν να στηρίξουν στρατιωτικά γεωτρήσεις της Τουρκίας νότια της Κρήτης. Η ελληνική πλευρά κάνει λόγο για κινδύνους περικύκλωσης της Ελλάδας από ανατολή και νότο, και συγκεκριμένα από την Κύπρο μέχρι τη Λιβύη.

Όλα τα σημάδια δείχνουν ότι οδεύουμε σε μια μεγάλη κρίση, την οποία η ελληνική πλευρά αδυνατεί, χωρίς σχεδιασμό και ουσιαστικές αποφάσεις, να την αντιμετωπίσει αποτελεσματικά, πολύ περισσότερο να την αποσοβήσει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας