Ξεδιάντροπος Κατρούγκαλος θεώρει κοινωνική δικαιοσύνη τις αυξήσεις εισφορών

1625
δημόσιο

Αυτό ισχυρίστηκε ξεδιάντροπα ο αν. Υπουργός Εξωτερικών και πρώην Υπουργός Εργασίας και αρχιτέκτονας του συνώνυμου νόμου του 4387/2016, με τον οποίον πετσοκόφτηκαν οι συντάξεις και εκτινάχτηκαν οι ασφαλιστικές εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών αυτοαπασχολουμένων και αγροτών, Γ. Κατρούγκαλος σε συνέντευξη στο ραδιόφωνο του ΘΕΜΑ 104,6, Γιάννη Μακρυγιάννη και Μάκη Πολλάτο.

Κληθείς να τοποθετηθεί για το θέμα των αυξημένων εισφορών για τους ελευθέρους επαγγελματίες ο κ. Κατρούγκαλος σχολίασε ότι «αυτό που εσείς αποκαλείτε πετσόκομμα, εγώ το θεωρώ κοινωνική δικαιοσύνη».

Εξηγώντας το σκεπτικό του είπε ότι «οι μισοί περίπου από τους ελεύθερους επαγγελματίες δεν μπορούσαν να καταβάλουν τις εισφορές τους. Εγώ συνέδεσα την υποχρέωση με το πραγματικό τους εισόδημα και όχι με τα πόσα χρόνια ήταν στο επάγγελμα, Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, όπως έχουν παραδεχθεί οι ενώσεις των εμπόρων, το 80% των ασφαλισμένων τώρα να πληρώνει λιγότερα χρήματα και το 20% περισσότερα και ορισμένοι πάρα πολλά περισσότερα και αυτό πρέπει να το δούμε στο μέλλον».

Η αλήθεια, όμως, είναι εντελώς διαφορετική:

Ο Νέος τρόπος υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών επί του εισοδήματος (για κύρια ασφάλιση 20%, υγεία 6,95%, επικούρηση 3,5% και εφάπαξ 4%) «χτυπάει» στην καρδιά των ελεύθερων επαγγελματιών, των αυτοαπασχολουμένων αλλά και των αγροτών. Οδηγεί σε λεηλασία και «αφαίμαξη» των εισοδημάτων τους, αφού συνολικά καταβάλλουν για εισφορές και φόρους ακόμη και πάνω από το 65% των ετήσιων δηλωθέντων στην εφορία εισοδημάτων τους.

Επομένως ο θρασύτατος αυτός ισχυρισμός του Γ. Κατρούγκαλου προκαλεί όλο αυτό τον κόσμο, περίπου 1,4 εκατομμύρια ασφαλισμένους, που ο νέος τρόπος καταβολής των εισφορών έχει οδηγήσει την πλειοψηφία τους σε απόγνωση και σε λουκέτα.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας