Ξανά στους δρόμους τα “κίτρινα γιλέκα”. Άγρια αστυνομική καταστολή στο Στρασβούργο

1942
γιλέκα

Για 24ο συνεχόμενο Σάββατο διαδήλωσαν και πάλι στους δρόμους των γαλλικών πόλεων τα “κίτρινα γιλέκα”, δίνοντας απορριπτική απάντηση στις μεθοδεύσεις του Εμανουέλ Μακρόν, όπως τις εξέφρασε στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου.

Επίκεντρο των σημερινών διαδηλώσεων είχε οριστεί το Στρασβούργο, με στόχο τη διαμαρτυρία έξω από το κτίριο της Ευρωβουλής. Στην πόλη του Στρασβούργου συγκεντρώθηκαν εκτός των Γάλλων και χιλιάδες Γερμανοί και Βέλγοι διαδηλωτές, προσδίδοντας στην κινητοποίηση διεθνιστικό χαρακτήρα.

Ενώ η γαλλική αστυνομία είχε απαγορεύσει την πρόσβαση στο κέντρο της πόλης, η απόπειρα των διαδηλωτών να πραγματοποιήσουν πορεία προς το κτίριο της Ευρωβουλής αντιμετωπίστηκε με βροχή δακρυγόνων. Εντούτοις, οι αστυνομικές βιαιότητες δεν στάθηκαν ικανές να διαλύσουν το πλήθος των διαδηλωτών.

Μαζική και μαχητική ήταν και η κινητοποίηση στο Παρίσι, όπου παρά την απαγόρευση πρόσβασης στο κέντρο της γαλλικής πρωτεύουσας πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση έξω από το κρατικό Radio France και πορεία προς τα κτίρια των πέντε μεγάλων καναλιών. Η πορεία έγινε λόγω της ελλιπούς κάλυψης των κινητοποιήσεων από τα μεγάλα ΜΜΕ, τα οποία, επιπλέον, λειτουργούν ως φερέφωνα της γαλλικής κυβέρνησης και της αστυνομίας.

Μεγάλη ήταν και η κινητοποίηση στον πύργο Μονπαρνάς, όπου τα “κίτρινα γιλέκα” συναντήθηκαν με τα “κόκκινα γιλέκα” της αριστερής συνδικαλιστικής συνομοσπονδίας CGT.

Η κινητοποίηση αυτή αποτέλεσε και μια “prova generale” για τις μεγάλες διαδηλώσεις της Πρωτομαγιάς.

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας