Ν. Χουντής:Όχι στους μηχανισμούς ελέγχου του διαδικτύου της οδηγίας για Copyright

1311

Τροπολογία Νίκου Χουντή (ΛΑΕ) και ευρωβουλευτών της Αριστεράς για τη διαγραφή του άρθρου 13 για τα φίλτρα αναφόρτωσης, της Οδηγίας για το Copyright

 

Ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, Νίκος Χουντής, με αφορμή την εξέταση από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, της 26ης Μαρτίου, της Οδηγίας για τα Δικαιώματα Πνευματικής Ιδιοκτησίας στην Ψηφιακή Ενιαία Αγορά (Copyright Directive), που θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό το μέλλον του ελεύθερου διαδικτύου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Στις 26 Μαρτίου, στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, θα κριθεί το μέλλον του ελεύθερου διαδικτύου. Κομισιόν και Συμβούλιο, μέσω της Οδηγίας για τα Δικαιώματα Πνευματικής Ιδιοκτησίας στην Ψηφιακή Ενιαία Αγορά, θέλουν να βάλουν φραγμούς στην ελευθερία έκφρασης και πληροφόρησης στο διαδίκτυο, για να ικανοποιήσουν τα μονοπωλιακά συμφέροντα ισχυρών πολυεθνικών εταιρειών του κλάδου. Θέλουν να θεσπίσουν μηχανισμούς ελέγχου της ελεύθερης διακίνησης ιδεών, στο όνομα της προστασίας των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας, τα οποία εκμεταλλεύονται, αντί για τους άμεσους παραγωγούς, τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα.

 Η Λαϊκή Ενότητα υπερασπίζεται το ελεύθερο διαδίκτυο ως μια κοινωνική κατάκτηση και αντιστέκεται σε κάθε μορφή λογοκρισίας και ελέγχου του. Μαζί με ευρωβουλευτές της Αριστεράς καταθέσαμε τροπολογία διαγραφής του άρθρου 13 για τα φίλτρα αναφόρτωσης, την οποία καλούμε όλους τους ευρωβουλευτές να υπερψηφίσουν».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας