Ν.Χουντής: «Τα μηνύματα του αγώνα των αγροτών του Κιλελέρ παραμένουν επίκαιρα»

905
λαϊκή

«Καθολικοί και ενωτικοί αγώνες η λύση για την ανατροπή των αντιλαϊκών μνημονιακών νεοφιλελεύθερων πολιτικών»

 

Ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑΕ) Νίκος Χουντής, στο περιθώριο της επίσκεψης του στους εορτασμούς του Κιλελέρ για τα 109 χρόνια της εξέγερσης των αγροτών, δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Η Λαϊκή Ενότητα τιμάει τα 109 χρόνια από την εξέγερση του Κιλελέρ. Οι κολίγοι του Θεσσαλικού κάμπου στις 6 Μάρτη του 1910, έγραψαν με την εξέγερση   τους μία από τις πιο ηρωικές και αγωνιστικές σελίδες του αγροτικού κινήματος της χώρας. Η σημερινή 109η επέτειος από τον ξεσηκωμό των αγροτών της θεσσαλικής γης δεν πρέπει να έχει μόνο επετειακό χαρακτήρα. Σήμερα παραμένουν επίκαιρα, όσο ποτέ άλλοτε, τα μηνύματα του αγώνα των αγροτών του Κιλελέρ.

Οι μικρομεσαίοι αγρότες, για μια ακόμη χρονιά και το 2019, αναγκάστηκαν να βγουν στους δρόμους για να αγωνιστούν για την επιβίωσή τους και την ανατροπή των αντιαγροτικών νεοφιλελευθέρων αντιλαϊκών μνημονιακών πολιτικών της κυβέρνησης και της Ε.Ε., που έχουν ως συνέπεια τη μείωση του εισοδήματος των αγροτών, την αύξηση του κόστους παραγωγής με συνέπεια την εγκατάλειψη της αγροτικής δραστηριότητας από τους μικρομεσαίους αγρότες και τη συγκέντρωση της γης και της παραγωγής στα χέρια μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων .

Η Λαϊκή Ενότητα στηρίζει τους αγώνες των αγροτών και παλεύει μαζί με τους αγρότες  για:

Κατάργηση όλων των μνημονιακών μέτρων που έχουν ψηφιστεί από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, κατώτερες εγγυημένες τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν ένα ικανοποιητικό εισόδημα, μείωση του κόστους παραγωγής στα μέσα και στα εφόδια, φτηνό αγροτικό ρεύμα και πετρέλαιο, χαμηλό ΦΠΑ για τα αγροτικά μέσα και εφόδια, αφορολόγητο μέχρι τα 12.000 ευρώ στο καθαρό εισόδημα και αφορολόγητες αγροτικές επιδοτήσειςκατάργηση του ΕΝΦΙΑ στα χωράφια, καμία αύξηση στα ασφάλιστρα των αγροτών και καμία μείωση της κρατικής συμμετοχής στην κοινωνική ασφάλιση, κάλυψη από τον κύριο ασφαλιστικό φορέα, τον ΕΛΓΑ, στο 100% της ζημιάς, χωρίς καθυστερήσεις .

Γα να λυθούν όμως τα προβλήματα των αγροτών, πρέπει να υπάρξει μία καινούργια πορεία της Ελλάδας σε αντιμνημονιακή αντινεοφιλελεύθερη προοδευτική κατεύθυνση, με ένα ριζοσπαστικό πρόγραμμα παραγωγικής ανασυγκρότησης.

Προϋποθέσεις για αυτή την ανατρεπτική πορεία είναι:

  • Η κατάργηση των μνημονιακών πολιτικών.
  • Η ανατροπή της λιτότητας.
  • Η άμεση παύση πληρωμών στο δημόσιο χρέος και η βαθειά διαγραφή του.
  • Η εθνικοποίηση των τραπεζών, και μια νέα δημόσια ΑΤΕ για να στηρίζει την αγροτική παραγωγή και τους αγρότες.
  • Εθνική αγροτική πολιτική και κλαδικές πολιτικές για τα βασικά αγροτικά προϊόντα προς όφελος των μικρομεσαίων αγροτών.
  • Αγώνας για ανατροπή των αντιαγροτικών επιλογών της νέας Κ.Α.Π.
  • Έξοδος από την Ευρωζώνη και σύγκρουση και απειθαρχία απέναντι στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της Ε.Ε.

Η ΛΑΕ καλεί όλους τους αγρότες, ιδιαίτερα τους μικρομεσαίους αγρότες, σε καθολικό και ενωτικό αγώνα και σε συμμαχία με τους εργαζόμενους και τους επαγγελματίες για να ανατραπούν οι συνεχιζόμενες αντιλαϊκές μνημονιακές νεοφιλελεύθερες πολιτικές της λιτότητας, της υπερφορολόγησης, των κατασχέσεων, των πλειστηριασμών και της εκποίησης της Δημόσιας Περιουσίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας