Ν. Χουντής: Επισκέφτηκε το νομό Λασιθίου και συναντήθηκε με εκπροσώπους φορέων

1517
Ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑΕ) Νίκος Χουντής βρέθηκε το Σάββατο 22/9 στο νομό Λασιθίου στον Άγιο Νικόλαο, συνοδευόμενος από τον πρώην βουλευτή Ηρακλείου και στέλεχος της Λαϊκής Ενότητας Μιχάλη Κριτσωτάκη.
Αρχικά ο Ν. Χουντής επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου όπου συναντήθηκε με το προεδρείο του συλλόγου εργαζομένων (Γ. Μανουσάκη, Κ. Ηλιάκη, Γ. Κουτουλάκη), με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Λασιθίου  Κ. Νικολαράκη, με τον πρόεδρο του Επιστημονικού Συμβουλίου του ΓΝΑΝ Θ. Κατάσο και με το δημοτικό σύμβουλο και ιατρό  Γ. Ανδριώτη.
 Στη συνάντηση παρουσιάστηκαν τα κύρια προβλήματα του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου που είναι η πολύ μεγάλη έλλειψη προσωπικού όλων των ειδικοτήτων και η ελλιπής συντήρηση των κτιριακών εγκαταστάσεων. Υπήρξε επίσης αναφορά στην αδυναμία επίλυσης καθημερινών αλλά σημαντικών προβλημάτων, όπως αυτό της επεξεργασίας των παθολογοανατομικών δειγμάτων.
Ακόμη έγινε εκτενής  αναφορά στην άσχημη κατάσταση των νοσοκομείων και των δομών υγείας σε όλο το νομό  Λασιθίου και στην απουσία πρωτοβάθμιας υγείας.
 Από την πλευρά του ο Ν. Χουντής επεσήμανε ότι τα μνημόνια και η πολιτική λιτότητας έχουν πλήξει ανεπανόρθωτα τη δημόσια υγεία και ότι χρειάζεται  μια διαφορετική πολιτική που θα έχει στο επίκεντρο της τις ανθρώπινες ανάγκες και όχι τα κέρδη των τραπεζών.
Στη συνέχεια ο Ν. Χουντής επισκέφθηκε τα γραφεία του Εργατικού Κέντρου Λασιθίου όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο Μ. Πεπόνη και με στελέχη της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου και του συλλόγου ξενοδοχοϋπαλλήλων ( Μ. Φαζού, Γ. Βουτυράκης). Επίσης συναντήθηκε με το προεδρείο της Εκτελεστικής Επιτροπής του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ (Β. Καλλιμάντζαλης, Γ. Μπελούκας) και τον πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Γ. Καρτσάκη. Στη συνάντηση έχει αναφορά στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι κυρίως στα ξενοδοχεία, στην αδήλωτη και ανασφάλιστη εργασία και στην απουσία επαρκούς στελέχωσης της επιθεώρησης εργασίας. Ακόμη έγινε αναφορά στα βασικά προβλήματα του δημόσιου τομέα (υποστελέχωση, υποχρηματοδότηση) που ανοίγουν το δρόμο στη μεγαλύτερη ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών και στο ξεπούλημα των κρατικών δομών.
Ακολούθησε συνέντευξη τύπου του Ν. Χουντή στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, όπου εκτός των άλλων επισημάνθηκε  το ότι η κυβέρνηση πρέπει να απαντήσει γιατί δεν εξαιρέθηκαν, εκ των προτέρων, οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μνημεία αρχαίας και νεώτερης πολιτιστικής κληρονομιάς από τα ακίνητα που μεταβιβάστηκαν στο Υπερταμείο και τελικά ποιος, σύμφωνα με τους νόμους, έχει δικαίωμα να κρίνει ποια από τα ακίνητα που μεταβιβάστηκαν, θα εξαιρεθούν, έστω εκ των υστέρων, από το Υπερταμείο. Επίσης έγινε αναφορά στον αυταρχικό κατήφορο των τελευταίων ημερών με την κλήση σε απολογία του επικεφαλής της ΛΑΕ Π. Λαφαζάνη και άλλων αγωνιστών για μια δεκάδα αδικημάτων του ποινικού κώδικα, επειδή συμμετείχαν στο κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας και λαϊκής περιουσίας.
χουντή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας