Ν.Δ-ΣΥΡΙΖΑ: Σκληρές συγκρούσεις για κομματικό έλεγχο κράτους-Συναίνεση στην υποτέλεια

915
συγκρούσεις

Τραγικό και συνάμα γελοίο το θέμα της Βουλής με τους Τσίπρα και Μητσοτάκη να έχουν αρχίσει από την πρώτη στιγμή να “σκυλοκαυγαδίζουν” πάνω σε ένα διαλυμένο, αντιπαραγωγικό και σε σημαντικό βαθμό, διεφθαρμένο κράτος ερειπίων, για το ποιος έχει διορίσει και διορίζει και με ποιους προνομιακούς όρους, τις πιο μεγάλες κομματικές στρατιές μετακλητών και το ποιος ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ θα ελέγξει την λειτουργία κρίσιμων θεσμών, όπως η Επιτροπή Ανταγωνισμού, διορίζοντας την Διοίκησή της.

Την ίδια ώρα, όμως, που ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ ανταγωνίζονται αγρίως για τις θέσεις, τα λάφυρα και τα προνόμια του κράτους, σέρνουν χέρι-χέρι και από κοινού την χώρα και την Κύπρο στο άρμα των ΗΠΑ και του Ισραήλ στη Σύνοδο για τα ενεργειακά θέματα της Αν. Μεσογείου, που διεξάγεται σήμερα στην Αθήνα.

Αυτό, άλλωστε, έδειξαν οι πανομοιότυπες, σε δηλώσεις και προσανατολισμούς, συναντήσεις του Χατζηδάκη και  Φάμελου ( ΣΥΡΙΖΑ), με τον αμερικανό υφυπουργό για θέματα ενέργειας, Φράνσις Φάνον.

Δυστυχώς με αυτή τη Σύνοδο και με όχημα τα ενεργειακά αποθέματα της Ανατ. Μεσογείου, επιχειρείται η Ελλάδα και Κύπρος να καταστούν πιόνια, προκειμένου να ενταχθεί η ευρύτερη περιοχή στους νεοψυχροπολεμικούς, ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ και των κατοχικών γερακιών του Ισραήλ.

Ακόμα χειρότερα, η Σύνοδος αυτή συνέρχεται σε μία στιγμή που η Τουρκία προκαλεί κατάφωρα Ελλάδα και Κύπρο με δύο γεωτρήσεις, δυτικά της Πάφου και στην Καρπασία, εισβάλλοντας και καταλαμβάνοντας την Κυπριακή ΑΟΖ.

Και όμως, άκρα του τάφου σιωπή στη Σύνοδο των Αθηνών από ΗΠΑ και Ισραήλ με την ανοχή Αθήνας και Λευκωσίας, για την ωμή τουρκική επιθετικότητα και όχι μόνο σιωπή, αφού ο Αμερικανός υφυπουργός ενέργειας, Φράνσις Φάνον που εκπροσωπεί τις ΗΠΑ στη Σύνοδο, εξομοίωσε με δηλώσεις του τον θύτη, την Τουρκία, με το θύμα, την Κύπρο, ακολουθώντας την τακτική του Πόντιου Πιλάτου και του επιτήδειου ουδέτερου ( βλέπε άρθρο της Iskra με τίτλο: “ΗΠΑ σε ρόλο επιτήδειου ουδέτερου: Καλύπτουν επιθετικότητα Τουρκίας κατά Ελλάδας-Κύπρου“).

Κατά τα άλλα τα μέσα μαζική ενημέρωσης, μας παρουσιάζουν προς υπνωτισμό μας την εικόνα της ρωμαϊκής αρένας της Βουλής, αποκρύπτοντας την μακάβρια υποκρισία και το κακόγουστο, συναινετικό θέατρο σκιών της ενεργειακής Συνόδου.

Ότι ψήφισε ο ελληνικός λαός, δυστυχώς έχει αρχίσει να γεύεται τώρα.

Α.Ρ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας