Ν.Δ. συνένοχη για τα χάλια της ΔΕΗ. Ψήφισε το 3ο Μνημόνιο

1195
βουλή

Η κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει τα χάλια της ΔΕΗ βρήκε την εύκολη λύση. Φόρτωσε τους καταναλωτές με χαράτσια και κάθε λογής επιβαρύνσεις, αντί να τερματίσει τα προνόμια που δίνει απλόχερα η επιχείρηση προς τους ανταγωνιστές της, τους ολιγάρχες της ενέργειας και ορισμένες μεγάλες ηλεκτροβόρες επιχειρήσεις.

Αυτά τα χαράτσια των υπέρογκων αυξήσεων στα τιμολόγια της ΔΕΗ, που συνοδεύονται και με μεγάλες, επί δικαίων και αδίκων, αποκοπές ρεύματος, έχουν προκαλέσει γενική κατακραυγή κατά της κυβέρνησης, όταν, μάλιστα, οι τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος στη χώρας μας είναι, ήδη, πανύψηλες.

Για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις και να αποπροσανατολίσει η κυβέρνηση καταφεύγει ως αντιπερισπασμό και όχι ως κίνηση ουσίας, σε διαδικασίες αναζήτησης ευθυνών για την τραγική θέση στην οποία έχει περιέλθει η ΔΕΗ. Έτσι, με κυβερνητική επέμβαση, κινείται η Δικαιοσύνη για τη ΔΕΗ, ενώ, ταυτόχρονα, η κυβέρνηση σκέφτεται να προσχωρήσει σε εξεταστική επιτροπή στη Βουλή.

Ευπρόσδεκτα και τα δύο, αν και η Δικαιοσύνη έχει αποδειχθεί διάτρητη στην αναζήτηση ευθυνών και έχει βάλει όλα, σχεδόν,τα μεγάλα σκάνδαλα και εγκλήματα στο αρχείο ή το ψυγείο, ενώ η εξεταστική επιτροπή της Βουλής μετατρέπει, συνήθως, το υπό εξέταση θέμα σε ατέρμονη αντιδικία εντυπώσεων, χωρίς κατάληξη.

Πέραν τούτου, η Ν.Δ. κοροϊδεύει τον λαό, καταφεύγοντας σ’ αυτές τις κινήσεις απόδοσης, τάχα, ευθυνών. Κι αυτό για τον εξής απλό λόγο: Γιατί η Ν.Δ. είναι συνένοχη με τον ΣΥΡΙΖΑ για την τραγωδία της ΔΕΗ και τα σχέδια ιδιωτικοποίησής της, αφού ψήφισε μαζί του το τρίτο Μνημόνιο, τα μέτρα του οποίου, όπως τα περίφημα ΝΟΜΕ, με τα οποία η ΔΕΗ πουλάει το ηλεκτρικό ρεύμα κάτω του κόστους στους ανταγωνιστές της, απαξίωσαν και θυσίασαν την επιχείρηση για τα μεγάλα συμφέροντα και την είσοδό τους στην ενεργειακή αγορά, και δεν αντιτάχθηκε στην εφαρμογή τους.

Ευκαιρία, λοιπόν, να κάτσει στο σκαμνί δίπλα στον ΣΥΡΙΖΑ και η Ν.Δ. και ο κ. Κ. Χατζηδάκης, εκτός κι αν όλ’ αυτά δεν είναι παρά ένα κακόγουστο θέατρο εντυπώσεων, σαν κι αυτά που έχουμε δει πολλές φορές, για να μείνουν στο τέλος αλώβητα τα χαράτσια της ΔΕΗ και η καταλήστευση των νοικοκυριών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας