Νότα διαμαρτυρίας της Ρωσίας στις ΗΠΑ

1412
νότα

Νότα διαμαρτυρίας επέδωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών σε διπλωμάτη των ΗΠΑ στη Μόσχα, με φόντο τα αμερικανικά σχέδια για έρευνα στο κτηριακό συγκρότημα της ρωσικής εμπορικής αποστολής στην Ουάσιγκτον.
Όπως ανακοίνωσε το ρωσικό ΥΠΕΞ, η νότα παραδόθηκε στον αναπληρωτή επικεφαλής αποστολής στην πρεσβεία των ΗΠΑ στη Μόσχα, Άντονι Φ. Γκόντφρι.
Η Μόσχα έκανε λόγο για «παράνομη επιθεώρηση» του ρωσικού διπλωματικού κτηρίου, καθώς και για «άνευ προηγουμένου επιθετική ενέργεια» η οποία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από τις ειδικές υπηρεσίες των ΗΠΑ για «αντιρωσικές προκλήσεις» μέσω της «εμφύτευσης επικίνδυνων αντικειμένων».
Την Πέμπτη, οι ΗΠΑ ζήτησαν το κλείσιμο του ρωσικού προξενείου στο Σαν Φρανσίσκο και των εμπορικών αποστολών της Ρωσίας στην Ουάσιγκτον και τη Νέα Υόρκη, ως απάντηση στη δραστική μείωση των διπλωματών και εργαζόμενων στις αμερικανικές αποστολές στη Ρωσία.
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής επιχειρούν με τέτοιες προκλητικές ενέργειες να επιδεινώσουν τις συνθήκες που διεξάγεται ο εύθραυστος διμερής διάλογος, υπονομεύοντας τις πιθανότητες συνεργασίας, όπως στην επίλυση επειγόντων διεθνών προβλημάτων», υπογράμμισε την Παρασκευή η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, διαμηνύοντας ότι η Μόσχα διατηρεί το δικαίωμα να προβεί σε αντίποινα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας