Αδιέξοδο στη Βιομηχανία Ζάχαρης – Υπέβαλε παραίτηση ο Διευθύνων Σύμβουλος;

3114
βιομηχανίας

Σύμφωνα με πληροφορίες του Voria.gr που χρήζουν περαιτέρω επιβεβαίωσης, την παραίτησή του υπέβαλε προχθές ο διευθύνων σύμβουλος της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης Α.Ε. (ΕΒΖ) κ. Μιχάλης Κεφαλόπουλος, λόγω του μεγάλου προβλήματος ρευστότητας που αντιμετωπίζει η βιομηχανία, ως αποτέλεσμα εκβιασμού της Τράπεζας Πειραιώς, αν και του έχει ζητηθεί να παραμείνει στη θέση του καθώς η εταιρεία βρίσκεται σε μία κρίσιμη για την πορεία της φάση.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Κεφαλόπουλος αποφάσισε να παραιτηθεί λόγω του οικονομικού αδιεξόδου που αντιμετωπίζει η εταιρεία, η οποία έχει κυριολεκτικώς στεγνώσει από ρευστό και αν δεν χρηματοδοτηθεί από την πιστώτρια Τράπεζα Πειραιώς δεν μπορεί να ξεκινήσει την ζαχαρική καμπάνια.
Εξ’ αιτίας αυτής της έλλειψης ρευστού δεν καταβλήθηκε ακόμη το επίδομα αδείας στους εργαζομένους της ΕΒΖ, δεν έχει κλείσει συμφωνία με τη ΔΕΠΑ για να καλυφθούν οι ενεργειακές ανάγκες του ζαχαρουργείου στο Πλατύ και, με μια κουβέντα, όλη η σεζόν δείχνει να βρίσκεται στον αέρα.
Όπως έχει ήδη γράψει η Voria.gr, για να ξεκινήσει η φετινή καμπάνια η Εταιρεία, με το …καλημέρα σας, χρειάζεται κεφάλαιο κίνησης 5-6 εκατ. ευρώ, ενώ στους 4 με 5 μήνες που θα διαρκέσει μέχρι να ολοκληρωθεί, το κόστος θα ανεβεί ως και τα 25 εκατομμύρια, αλλά στο μεταξύ θα καλύπτεται τμηματικά και από τα έσοδα που θα έχει η εταιρεία από τις πωλήσεις.
Το ταμειακό θέμα που αντιμετωπίζει πλέον πολύ οξυμένο η Εταιρεία, οφείλεται στην απόφαση της διοίκησης να μην υπογράψει για την πώληση των δύο θυγατρικών στη Σερβία, για το προσφερόμενο ποσό των 60 εκατ. ευρώ. Η πιστώτρια Τράπεζα, η Πειραιώς, επιμένει στην πώληση, στο πλαίσιο της συμφωνίας αναδιάρθρωσης του δανεισμού της ΕΒΖ, και ως τώρα δεν έχει βρεθεί κοινός τόπος μεταξύ των δύο πλευρών.

Κ.Τ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας