(Ν)τροπολογία περιορισμού έως κατάργησης του θεμελιώδους δικαιώματος της απεργίας κατέθεσε η κυβέρνηση στη Βουλή

5642
ντροπολογία

Στη Βουλή κατατέθηκε η μνημονιακή (ν)τροπολογία του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, αναφορικά με την αυστηροποίηση των προϋποθέσεων κήρυξης απεργιακών κινητοποιήσεων, που σε πρωτοβάθμια πανελλαδικά Σωματεία κυρίως του ιδιωτικού τομέα οδηγεί ουσιαστικά στην κατάργηση άσκησης του δικαιώματος της απεργίας (!), μετά από την επαίσχυντη συμφωνία, στην οποία κατέληξαν η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου και το κουαρτέτο των δανειστών.
Η (ν)τροπολογία του υπουργείου Εργασίας, η οποία αναμένεται να ψηφιστεί με αντιδημοκρατικές και συνοπτικές διαδικασίες στην Βουλή αύριο Τρίτη, προβλέπει πως για την κήρυξη απεργίας απαιτείται το 50% (!) των οικονομικά ενεργών μελών πρωτοβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης. Υπενθυμίζεται πως με τον ισχύοντα νόμο απαιτούνταν είτε πολύ μικρότερη απαρτία είτε απλή απόφαση του Δ.Σ του Σωματείου.
Ειδικά, όπως αναφέρεται στην ντροπολογία, «με την προτεινόμενη διάταξη ορίζεται ειδική απαρτία κατά τις γενικές συνελεύσεις πρωτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων σε περίπτωση συζήτησης και λήψης απόφασης κήρυξης απεργίας. Ειδικότερα, απαιτείται η παρουσία τουλάχιστον του ενός δευτέρου (1/2) των οικονομικά τακτοποιημένων μελών της συνδικαλιστικής οργάνωσης».
Ως πρώτη αντίδραση η ΑΔΕΔΥ κήρυξε στάση εργασίας για αύριο Τρίτη 5/12 από τις 12μμ μέχρι τη λήξη του ωραρίου και συγκέντρωση στις 12:30 μμ στην Πλατεία Κλαυθμώνος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας