Νοσοκομείο Παίδων: Κινητοποίηση κατά της μετατροπής σε χώρο κράτησης

1873
παίδων

Στάση εργασίας (8 π.μ. – 2 μ.μ.) και συγκέντρωση έξω από τα Επείγοντα θα πραγματοποιήσουν οι ειδικευόμενοι γιατροί της Α’ Πανεπιστημιακής Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» την Τρίτη 30 Απριλίου.

Οι γιατροί διαμαρτύρονται γιατί το νοσοκομείο, με ευθύνη των Πολάκηδων και σε βάρος της αποστολής του και των παιδιών που έχουν ανάγκη ιατρικής περίθαλψης, έχει μετατραπεί σε χώρο κράτησης παιδιών και εφήβων με εισαγγελική εντολή, αλλοιώνοντας τον χαρακτήρα του ως χώρου νοσηλείας.

Οι ειδικευόμενοι γιατροί απαιτούν:

Να ληφθούν άμεσα μέτρα προστασίας των νοσηλευόμενων και φιλοξενούμενων παιδιών, καθώς και όλων των εργαζομένων στο χώρο του νοσοκομείου. Τα παιδιά να μεταφερθούν σε κατάλληλες υψηλών προδιαγραφών κρατικές δομές φιλοξενίας. Να ανοίξουν και να στελεχωθούν με κατάλληλο εξειδικευμένο προσωπικό οι δομές Πρόνοιας που έχουν κλείσει τόσα χρόνια με ευθύνη αυτής και των προηγούμενων κυβερνήσεων. Επαρκή κρατική χρηματοδότηση για την Υγεία – Πρόνοια.

Κατά τη διάρκεια της στάσης εργασίας δεν θα λειτουργήσουν τα Επείγοντα και οι κλινικές, ενώ εξαιρούνται τα περιστατικά που χρήζουν άμεσης επείγουσας αντιμετώπισης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας