Καλαμάτα: Στο αυτόφωρο 7 συλληφθέντες. Οργή για το έθιμο του σαϊτοπόλεμου

1605
καλαμάτα

Ενώπιον του ανακριτή Καλαμάτας θα παρουσιαστούν σήμερα οι επτά συλληφθέντες για τον θανάσιμο τραυματισμό του 53χρονου εικονολήπτη Κώστα Θεοδωρακάκη. Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας κατασχέθηκαν 69 σαΐτες, διάφορα είδη και υλικά κατασκευής τους, καθώς και μείγμα μπαρουτιού.

Ο Κώστας Θεοδωρακάκης, πατέρας δύο παιδιών, κάλυπτε εκείνη τη ώρα, σε ζωντανή μετάδοση, το πασχαλινό έθιμο, όταν τον χτύπησε με δύναμη στο κρανίο σαΐτα που φαίνεται ότι προήλθε από κοντινή απόσταση. Μάλιστα, άλλη μια σαΐτα παραλίγο να χτυπήσει ένα κοριτσάκι που ήταν ανάμεσα στους θεατές.

Σύμφωνα με τις αρχές, οι έξι συλληφθέντες είναι ηλικίας από 22 έως 62 χρονών, και συμμετείχαν στον σαϊτοπόλεμο. Επίσης, συνελήφθη ο δημοτικός σύμβουλος Καλαμάτας που ήταν υπεύθυνος για την εκδήλωση.

Εν τω μεταξύ, μετά από μεγάλες αντιδράσεις, ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας αναγκάστηκε να ανασκευάσει την αρχική του δήλωση, ότι “το έθιμο δεν γίνεται να σταματήσει γιατί είναι καταγεγραμμένο στο DNA των Μεσσήνιων”.

Σε νεότερη ανακοίνωση της δημοτικής Αρχής αναφέρεται ότι “ύστερα από το προχθεσινό συγκλονιστικό γεγονός της απώλειας ανθρώπινης ζωής, η συνέχιση ή μη του εθίμου πρέπει να αντιμετωπισθεί σε συνεργασία με την πολιτεία και με εξέταση όλων των παραμέτρων, ιδιαιτέρως αυτών που συνδέονται με την ασφάλεια”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας