ΝΕ ΛΑ.Ε Πειραιά: Καταδικάζουμε τη νέα δολοφονική επίθεση τάγματος εφόδου της Χρυσής Αυγής

1307
δολοφονική

Την Κυριακή 26/2 στον ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο “Φαβέλα” στον Πειραιά, έλαβε χώρα μια ακόμα οργανωμένη δολοφονική επίθεση με λοστούς και σιδερογροθιές από τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής. Οι υπόδικοι της Χρυσής Αυγής λέρωσαν τους τοίχους της περιοχής με προκλητικά ναζιστικά σύμβολα και εθνικιστικές κορώνες. Παράλληλα, κτυπήθηκε βίαια και η δικηγόρος-συνήγορος της πολιτικής αγωγής συναγωνίστρια Ελευθερία Τομπατζόγλου ενώ τραυματίστηκαν και άλλα 4 άτομα. Η επανεμφάνιση της Χρυσής Αυγής αυτή τη χρονική περίοδο δεν είναι καθόλου τυχαία. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει τεράστια ευθύνη καθώς συστηματικά νομιμοποιεί την οργανωμένη δράση τους, αφήνοντας τους να κυκλοφορούν ελεύθεροι και να σπέρνουν τον ναζισμό, τον ρατσισμό, την ξενοφοβία και την μισανθρωπιά.
Ένα ολόκληρος μηχανισμός δίνει τροφή στη Χρυσή Αυγή να πατήσει ξανά το πόδι της στο δρόμο. Από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που παρακολουθεί σαν θεατής την Χρυσή Αυγή να κηρύσσει το μίσος και τον φασισμό στο όνομα της “πατρίδας” και της “εθνικής ακεραιότητας” από την εξέδρα του Συντάγματος με αφορμή τη συζήτηση για το Μακεδονικό. Οι δικαστικές αρχές που παρατείνουν την παραδειγματική καταδίκη τους. Τα διαπλεκόμενα Μ.Μ.Ε που πίσω από τη χτεσινή επίθεση δεν είδαν φασίστες με λοστούς αλλά “επεισόδια που ξέσπασαν αιφνίδια”. Όλοι προσθέτουν το λιθαράκι τους για να παραμένουν στο αφρό οι Χρυσαυγίτες δολοφόνοι του Φύσσα και του Λουκμάν, το χρήσιμο αποκούμπι του συστήματος.
Στον Πειραιά όμως κουμάντο δεν κάνουν οι πατριδοκάπηλοι ναζιστές. Στον Πειραιά, την Κοκκινιά, τη Δραπετσώνα και το Κερατσίνι, το Πέραμα και τον Κορυδαλλό τον λόγο τον έχει ο κόσμος της δουλειάς, οι άνθρωποι που ξυπνούν και κοιμούνται παλεύοντας για ένα αξιοπρεπές μεροκάματο, για ζωή και όχι επιβίωση, οι άνθρωποι που επέλεξαν να μεγαλώσουν την οικογένεια τους με αξιοπρέπεια και αγώνα. Οι ίδιοι άνθρωποι είναι αυτοί που πέρσι υποδέχτηκαν στις αγκαλιές τους με αλληλεγγύη και αδελφοσύνη τα ανήλικα προσφυγόπουλα στα σχολεία των γειτονιών μας. Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που από το καθημερινό τους κόπο θυσίαζαν είδη πρώτης ανάγκης και ρουχισμό για να τα χαρίσουν απλόχερα στους πρόσφυγες στο λιμάνι του Πειραιά πριν 2,5 χρόνια. Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που εδώ και χρόνια διατρανώνουν πως στις γειτονιές του Παύλου Φύσσα, δεν έχουν θέση οι νοσταλγοί του Χίτλερ. Ο Πειραιάς και οι ταξικές – λαϊκές γειτονιές του έχουν συμβάλλει με αίμα στους μεγάλους δημοκρατικούς κοινωνικούς αγώνες, στη πάλη για ελευθερία και κοινωνική δικαιοσύνη, στους αγώνες για ψωμί και δημοκρατία. Ο Πειραιάς είναι και θα παραμείνει μια πόλη που ξέρει τι σημαίνει ξεριζωμός, πόλεμος και προσφυγιά.
– Η Νομαρχιακή Επιτροπή της Λαϊκής Ενότητας Πειραιά καταδικάζει απερίφραστα την συγκεκριμένη επίθεση και εκφράζει την αλληλεγγύη του στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο “Φαβέλα“. Καλεί κάθε προοδευτικό,αντιφασίστα πολίτη του Πειραιά να συμβάλει μέσα από ένα πλατύ, ανοιχτό και δημοκρατικό αντιφασιστικό μέτωπο στο να ξαναστείλουμε τους υπόδικους Χρυσής Αυγής, εκεί ακριβώς που ήταν κρυμμένοι όλο το προηγούμενο διάστημα. Στα πιο σκοτεινά και μελανά χρονοντούλαπα της ιστορίας.
– Καλούμε επίσης στη μεγάλη αντιρατσιστική-αντιφασιστική κινητοποίηση το Σάββατο 17/3 στις 15:00 στην Ομόνοια.

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΑΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας