Νεκρός Παλαιστίνιος από ισραηλινά πυρά στη Δυτική Όχθη

925
παλαιστίνιος
Σύμφωνα με την παλαιστινιακή αστυνομία, το θύμα ήταν ο Ουαέλ Τζααμπάρι, 27 ετών.

Νεκρός από ισραηλινά πυρά έπεσε ένας Παλαιστίνιος στη Δυτική Όχθη, ο οποίος κρατούσε μαχαίρι και βρισκόταν κοντά σε έναν ισραηλινό οικισμό, όπως ανακοίνωσε μια εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού.

Σύμφωνα με την παλαιστινιακή αστυνομία, το θύμα ήταν ο Ουαέλ Τζααμπάρι, 27 ετών.

Κανένας Ισραηλινός στρατιώτης δεν τραυματίστηκε από το περιστατικό που σημειώθηκε κοντά στον εβραϊκό οικισμό Κίριατ Άρμπα, στη νότια Δυτική Όχθη.

«Ένας Παλαιστίνιος πλησίασε ένα φυλάκιο ελέγχου των Ισραηλινών Δυνάμεων Άμυνας κοντά στο Κίριατ Άρμπα, με ένα μαχαίρι στο χέρι. Σε απάντηση, οι στρατιώτες πυροβόλησαν εναντίον του. Ο δράστης εξουδετερώθηκε» ανέφερε ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού.

Ένας κάτοικος της Χεβρώνας, ο Άμπεντ αλ Μάουτι αλ Καουάσμι, ισχυρίστηκε ότι ο Τζααμπάρι σκοτώθηκε από έναν Ισραηλινό έποικο ο οποίος «χμάτησε ξαφνικά το αυτοκίνητό του και τον πυροβόλησε».

Απειλές Ισραήλ κατά των Παλαιστινίων

Μάταιη χαρακτήρισε ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Αβίγκντορ Λίμπερμαν οποιαδήποτε διαπραγμάτευση με τους Παλαιστίνιους για τη Γάζα ή για την κατεχόμενη Δυτική Όχθη, εκτιμώντας ότι η χώρα του θα πρέπει να ενεργήσει μονομερώς.

Εδώ και εβδομάδες ο ΟΗΕ και η Αίγυπτος προσπαθούν να διαπραγματευτούν μια βιώσιμη εκεχειρία μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς, της οργάνωσης που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας.

«Είμαι ενήμερος για όλες τις διαπραγματεύσεις, γνωρίζω όλους τους μεσολαβητές και ό,τι συμβαίνει» είπε ο Λίμπερμαν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Ιερουσαλήμ. «Οι διαπραγματεύσεις αυτές, είτε αφορούν τη Ραμάλα είτε τη Γάζα, δεν θα μας οδηγήσουν πουθενά», πρόσθεσε.

«Όλες οι διαπραγματεύσεις μας οδήγησαν σε αδιέξοδο, επομένως στο παλαιστινιακό ζήτημα, σε ό,τι αφορά τη Ραμάλα και τη Γάζα, θα πρέπει να ενεργήσουμε μονομερώς και να καθορίσουμε την πραγματικότητα μονομερώς, όπως την αντιλαμβανόμαστε εμείς», εκτίμησε.

Ο Λίμπερμαν επανέλαβε ότι αν ηρεμήσει η κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας, το Ισραήλ είναι έτοιμο να επιτρέψει περισσότερες συναλλαγές με τον παλαιστινιακό θύλακα ο οποίος εδώ και μια δεκαετία βρίσκεται υπό αποκλεισμό.

«Ο μέσος Παλαιστίνιος της Γάζας, που ανησυχεί για τα μέσα επιβίωσης του ίδιου και της οικογένειάς του, πρέπει να καταλάβει πως όποιος συμμετέχει σε τρομοκρατικές ενέργειες επιδεινώνει τις συνθήκες της ζωής του», είπε.

Από το 2008 έχουν ξεσπάσει τρεις πόλεμοι μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς. Από τις 30 Μαρτίου, χιλιάδες Παλαιστίνιοι διαδηλώνουν κατά μήκος του τείχους ασφαλείας που χωρίζει τη Λωρίδα της Γάζας από το Ισραήλ, ζητώντας την άρση του αποκλεισμού και την επιστροφή των Παλαιστίνιων προσφύγων και των απογόνων τους στα εδάφη από τα οποία εκδιώχθηκαν με την ίδρυση του Ισραήλ, το 1948. Τουλάχιστον 172 Παλαιστίνιοι και ένας Ισραηλινός στρατιώτης έχουν σκοτωθεί τους τελευταίους μήνες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας