ΝΑΤΟ σε λαό ΠΓΔΜ: Θέλετε την ένταξη, ψηφίστε την συμφωνία

1397
στόλτενμπεργκ

Το ΝΑΤΟ θα καλέσει την πΓΔΜ να γίνει πλήρες μέλος της Συμμαχίας, μόνο αν επικυρώσει τη συμφωνία του ονόματος και αν υπερισχύσει το «ΝΑΙ» στο δημοψήφισμα.

O γγ του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, δήλωσε σήμερα από το Λουξεμβούργο ότι το ΝΑΤΟ θα καλέσει την πΓΔΜ να γίνει πλήρες μέλος της Συμμαχίας, μόνο αν επικυρώσει τη συμφωνία του ονόματος και αν υπερισχύσει το «ΝΑΙ» στο δημοψήφισμα.

Προσερχόμενος στο συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας της ΕΕ, στο οποίο μετέχει και ο γγ του ΝΑΤΟ, ο κ. Στόλτενμπεργκ ερωτηθείς σχετικά με την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της πΓΔΜ απάντησε αυτή είναι μία απόφαση που θα λάβουν οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων του ΝΑΤΟ, στη Σύνοδο Κορυφής στις 12 Ιουλίου, στις Βρυξέλλες.

«Αναμένω και ελπίζω ότι οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων του ΝΑΤΟ θα μπορέσουν να συμφωνήσουν στην έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων (με την πΓΔΜ)» ανέφερε ο κ. Στόλτενμπεργκ. Σημείωσε, ωστόσο, ότι το ΝΑΤΟ θα προσκαλέσει την πΓΔΜ να γίνει πλήρες μέλος μόνο όταν επικυρωθεί η συμφωνία της ονομασίας. «Χρειαζόμαστε την πλήρη επικύρωση και τη θετική ψήφο στο δημοψήφισμα» τόνισε ο γγ του ΝΑΤΟ, υπογραμμίζοντας παράλληλα την «ιστορική» σημασία της συμφωνίας, η οποία είναι μία «ιστορική ευκαιρία» για τη χώρα να γίνει πλήρες μέλος του ΝΑΤΟ.

Στη συνέχεια, ο κ. Στόλτενμπεργκ κάλεσε τον λαό της πΓΔΜ να εκμεταλλευτεί αυτήν την ευκαιρία και να στηρίξει τη συμφωνία της ονομασίας, υποστηρίζοντας ότι αν δεν γίνει αυτό δεν θα υπάρξει πρόσκληση από το ΝΑΤΟ για να γίνει η χώρα πλήρες μέλος της Συμμαχίας. «Είναι μία μοναδική ευκαιρία που πρέπει να την εκμεταλλευτούμε. Στηρίζω σθεναρά τη συμφωνία» επισήμανε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας