ΝΑΤΟϊκός διάλογος: Παραδίδουν τη χώρα, λες και έχει ηττηθεί σε πόλεμο

1469
διάλογος

Με ψέμματα και στρεψοδικίες επιχειρεί η κυβέρνηση να χρυσώσει το χάπι των ανεπίτρεπτων υποχωρήσεων της για την έναρξη διαλόγου Ελλάδας και Τουρκίας στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και υπό την αιγίδα του Γενικού Γραμματέα του για την αποκλιμάκωση της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο, υποχωρήσεων της που επιτείνουν τον εξευτελισμό και διασυρμό της χώρας και κυρίως την καταπάτηση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων.

Δεν φτάνει που η χώρα ταπεινώνεται με το Oruc Reis να σουλατσάρει και να διεξάγει ανενόχλητο επί εβδομάδες, έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, η κυβέρνηση έφτασε σε τέτοιο σημείο παράδοσης και άτακτων υποχωρήσεων, ώστε να αποδεχθεί αυτόν τον ούτως ή άλλως ανεπίτρεπτο διάλογο με την Τουρκία στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ για μέτρα αποκλιμάκωσης, χωρίς μάλιστα να έχει καν προηγηθεί η διακοπή των ερευνών και η αποχώρηση του Oruc Reis αλλά και των Γιαβούζ και Μπαρμπαρός από την κυπριακή ΑΟΖ, όπως δικαιούται να απαιτήσει η Ελλάδα ως εγγυήτρια δύναμη της ασφάλειας και της ανεξαρτησίας της Κύπρου.

Η κυβέρνηση με την ανεπίτρεπτη  και αχαρακτήριστη αυτή υπαναχώρησή της, στην καλυτέρα των περιπτώσεων αναγνώριζε εμμέσως πλην σαφώς και στην Ελλάδα ευθύνες για την ένταση στην Ανατολική μεσόγειο και κατά κύριο λόγο μετέθετε την βάση του διαλόγου Ελλάδας-Τουρκίας στο έδαφος που ήθελε η τελευταία και το οποίο αφορούσε την αποκλιμάκωση και το ερώτημα για το αν θα φύγει ή θα μείνει το Oruc Reis, “νομιμοποιώντας”  κατά αυτόν τον τρόπο τη μέχρι τώρα πειρατική συμπεριφορά της Τουρκίας και τις συνέπειες της.

Αποτελούν μεγάλα ψέμματα και στρεψοδικίες τα όσα λέγονται και γράφονται ότι η κυβέρνηση δεν συμφώνησε με τη πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ για διάλογο με την Τουρκία για μέτρα αποκλιμάκωσης. Η κυβέρνηση ήταν πλήρως ενήμερη για την πρωτοβουλία του Γενς Στόλτενμπεργκ στην οποία έδωσε τη συγκατάθεση της, συνυπολογίζοντας ότι είχε την αμέριστη έγκριση και στήριξη των ΗΠΑ και της Γερμανίας.

Είναι γεγονός, επίσης, ότι η κυβέρνηση γνώριζε απολύτως, δια του μονίμου εκπροσώπου της στο ΝΑΤΟ,  το περιεχόμενο του εγγράφου που κατέθεσε ως βάση συζήτησης για μέτρα αποκλιμάκωσης ο Γ.Γ  του ΝΑΤΟ και δεν έφερε αντίρρηση επ’ αυτού, παρότι δεν είχε προηγηθεί ούτε προβλέπετο στο έγγραφο, η απομάκρυνση του Oruc Reis από την ελληνική υφαλοκρηπίδα αλλά και των Γιαβούζ και Μπαρμπαρός από την κυπριακή.

Η Αθήνα βλέποντας αργότερα ότι η πρωτοβουλία του Γ.Γ του ΝΑΤΟ για διάλογο και το έγγραφο του τελευταίου που είχε μεθοδευτεί από τους “κακούς δαίμονες” της χώρας ΗΠΑ και Γερμανία, θα προκαλούσαν θύελλα αντιδράσεων, προέβη σε μια χλιαρή διάψευση, περισσότερο για εσωτερική κατανάλωση της δήλωσης περί διαλόγου του Γ.Γ του ΝΑΤΟ, η οποία, άκουσον-άκουσον, έγινε από ανώνυμες διπλωματικές πηγές και η οποία στην πραγματικότητα δεν ήταν διάψευση αλλά έμμεση επιβεβαίωση της συμφωνίας της Αθήνας για διάλογο με την Τουρκία στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και προσπάθεια να πέσουν στα “μαλακά” οι απαράδεκτοι και “νηπιακοί” χειρισμοί της.

Είναι ντροπή ότι τα συντριπτικώς περισσότερα μέσα ενημέρωσης αντί να βγουν στα κεραμίδια ενάντια στο κυβερνητικό ξεπούλημα, το οποίο έχει την ουσιαστική συναίνεση των ΣΥΡΙΖΑΚΙΝΑΛ κ.λ.π κ.λ.π βγήκαν να καλύψουν τις κυβερνητικές πομπές, μιλώντας για κυβερνητικές διαψεύσεις και άλλες φαιδρότητες.

Είναι ντροπή ότι τα ίδια, περίπου,  μέσα ενημέρωσης, αντί να καταγγείλουν τον άθλιο ρόλο των ΗΠΑ και της Γερμανίας στη συγκεκριμένη περίπτωση, έχουν επιδοθεί σε μια αντιρωσική υστερία, λες και η Ρωσία είναι υπεύθυνη για τον προδοτικό ρόλο του ελληνικού κατεστημένου και το ξεπούλημα της “ελληνικής αποικίας” από τα δυτικά ιμπεριαλιστικά συμφέροντα.

Η Ελλάδα ως συνήθως αλλά τώρα με τρόπο που μπορεί να αποδειχθεί μοιραίος και για την ίδια την ύπαρξη της, “παραδίδει” στην πράξη θεμελιώδη δικαιώματα της στην Τουρκία, λες και έχει υποστεί ήττα και μάλιστα βαριά σε πόλεμο.

Ζητούνται γνήσιες πατριωτικές προοδευτικές δυνάμεις στη χώρα, οι οποίες με σημαία την εθνική ανεξαρτησία θα μπουν στην πρώτη γραμμή για ένα μεγάλο λαϊκό πατριωτικό αντιιμπεριαλιστικό μέτωπο, που θα προασπίσει  την ασφάλεια και τη κυριαρχία της χώρας μας.

Οι παραδομένοι δουλόφρονες των Αθηνών πρέπει να φύγουν ως άκρως επικίνδυνοι για την χώρα και πρέπει να φύγουν γρήγορα πριν να είναι πολύ αργά.

Ν.Ζ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας