«Ναι σε όλα» στη Βουλή, χημικά και ξύλο σε ΛΑ.Ε-διαδηλωτές

4333
χημικά
Απεργιακά συλλαλητήρια κατά του πολυνομοσχεδίου σ’ όλη τη χώρα.

Με χημικά και άγριο ξύλο από τα ΜΑΤ αντιμετωπίστηκε το μπλοκ διαδηλωτών της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ, που συμμετείχε στο συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος ενάντια στο κυβερνητικό μνημονιακό πολυνομοσχέδιο, το βράδυ της Δευτέρας 15/1/1018.
Μόνο από καθαρή τύχη δεν είχαμε σοβαρούς τραυματισμούς μελών της ΛΑ.Ε καθώς τα ΜΑΤ πέρα από τα χημικά και το ξύλο τους πετούσαν κυριολεκτικά και κάτω από τα σκαλάκια έξω από το χώρο της Βουλής.
Αποδείχτηκε λοιπόν για άλλη μία φορά ότι οι πολιτικές των μνημονίων συνοδεύεται από ακραίο αυταρχισμό και ότι η κυβέρνηση πάει όχι μόνο μνημόνιο – μνημόνιο αλλά και ροπαλάκι – ροπαλάκι για να τα περάσει και να τα εφαρμόσει. Ότι αυτός είναι ο ρεαλισμός, για τον οποίο μίλησε σήμερα ο Τσίπρας προσπαθώντας να δικαιολογήσει την μνημονιακή προδοσία του το καλοκαίρι του 2015.
Εν τω μεταξύ, κορυφώθηκαν τη Δευτέρα οι αντιδράσεις σωματείων και εργαζομένων κατά του πολυνομοσχεδίου με τα αντιλαϊκά μνημονιακά προαπαιτούμενα για την ολοκλήρωση της γ’ αξιολόγησης, και ειδικά κατά των ρυθμίσεων για την αυστηροποίηση στον τρόπο λήψης απόφασης για τις απεργίες, για την γενίκευση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, για το ολοκληρωτικό ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και την περικοπή των οικογενειακών επιδομάτων.

Απεργιακά συλλαλητήρια

Λίγο πριν τις 15:00 ολοκληρώθηκε η πορεία της ΑΔΕΔΥ από την πλατεία Κλαυθμώνος προς τη Βουλή, η οποία ξεκίνησε στις 13:30, με τη συμμετοχή της ΟΛΜΕ και άλλων ενώσεων εκπαιδευτικών. Η ΑΔΕΔΥ είχε προκηρύξει στάση εργασίας σε όλο τον δημόσιο τομέα από τις 12:00 έως τη λήξη του ωραρίου.
Τα συνδικάτα πραγματοποίησαν απεργιακό συλλαλητήριο κατά του πολυνομοσχεδίου στις 18:00, στο Σύνταγμα.
Η ΛΑ.Ε πραγματοποίησε μαζική προσυγκέντρωση στην συμβολή Όθωνος και Αμαλίας στο Σύνταγμα.
Το ΠΑΜΕ πραγματοποίησε συλλαλητήριο στις 18:00 στην Ομόνοια και εν συνεχεία πορεία στη Βουλή.
Στις 17:30 στην πλατεία Κάνιγγος συγκεντρώθηκαν τα μέλη της ΠΝΟ και πραγματοποίησαν πορεία προς τη Βουλή.
Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας ακινητοποιημένα παρέμειναν τα μέσα μαζικής μεταφοράς, αφού τα Σωματεία εργαζομένων σε μετρό, ηλεκτρικό, τραμ, λεωφορεία και τρόλεϊ, πραγματοποίησαν 24ωρη απεργία, αντιδρώντας στο πολυνομοσχέδιο.

Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία

Να μην ψηφιστούν τα προαπαιτούμενα της 3ης αξιολόγησης και να διατηρηθεί το δικαίωμα στην απεργία, είναι τα βασικά αιτήματα εργαζομένων του δημοσίου, που συγκεντρώθηκαν στο άγαλμα Βενιζέλου, στην Αριστοτέλους, για να διαμαρτυρηθούν για την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου από την Ολομέλεια της Βουλής τη Δευτέρα.
Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας συμμετείχαν σωματεία και σύλλογοι εργαζομένων του δημοσίου, εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων, εργαζόμενοι σε ΟΤΑ και δήμους, σε νοσοκομεία κ.α., την οποία κάλεσε η Ένωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης (ΕΔΟΘ), ενώ στάση εργασίας κήρυξε για σήμερα η ΑΔΕΔΥ, από τις 12.00 έως το τέλος του ωραρίου. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε πορεία, που κατέληξε στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.
Συγκέντρωση μπροστά από το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης πραγματοποίησαν εκπαιδευτικοί–μέλη της ΕΛΜΕ, καθώς και συμβασιούχοι και παρατασιούχοι στους ΟΤΑ Νομού Θεσσαλονίκης, με αφορμή τη ψήφιση του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή.
Εκπρόσωποί τους έγιναν δεκτοί από στελέχη του υπουργείου Μακεδονίας–Θράκης, στους οποίους εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους για τις αλλαγές που φέρνει το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για την τρίτη αξιολόγηση.
Πρωτοβάθμια σωματεία, κοινωνικά κινήματα και πολιτικές οργανώσεις της Αριστεράς πραγματοποίησαν το απόγευμα της Δευτέρας συλλαλητήριο στην Καμάρα και εν συνεχεία πορεία στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.



dav mde mdeSgourea - Sygkentrosi 01 Sgourea - Sygkentrosi 02 Sgourea - Sygkentrosi 03 Sgourea - Sygkentrosi 04 Sgourea - Sygkentrosi 05 Sgourea - Sygkentrosi 06 Sgourea - Sygkentrosi 07 Sgourea - Sygkentrosi 08 Sgourea - Sygkentrosi 09 Sgourea - Sygkentrosi 10 Sgourea - Sygkentrosi 11 Sgourea - Sygkentrosi 12 Sgourea - Sygkentrosi 13 Sgourea - Sygkentrosi 14 Sgourea - Sygkentrosi 15 Sgourea - Sygkentrosi 16

1 σχόλιο

  1. Ο Λαός μας ούτε θα παραιτηθεί από τους αγώνες του ούτε θα απεμπολήσει το δικαίωμά του στην απεργία, ό,τι κι αν σοφιστούν οι εντολοδόχοι του κεφαλαίου, σαν τον Τσίπρα, την Αχτσιόγλου, τον ανεψιό του στρατηγού Τσακαλώτου, το …”Χουντονή” και όλο το μπουλούκι των καιροσκόπων κ.κ. “συριζαίων” βο(υ)λευτών που πήγαν κι έριξαν απόψε ψήφο υπέρ του άθλιου “πολυνομοσχέδιου” μαζί με τον Καμμένο και το Ζουράρη. Σήμερα όλος ο συρφετός των “αριστερών φαντάρων” της κεφαλαιοκρατίας στερήθηκε και το τελευταίο “αριστερό” ξεφτίδι που σκέπαζε την πολιτική του γύμνια μπροστά στην εργατιά και στο λαό. Έχουν τελειώσει οριστικά ως πολιτικοί που ψηφίζονταν από αριστερούς ανθρώπους. Από το κατάντημα αυτών των αποστατών- σημερινών ειδεχθών απεργοκτόνων- η αδέκαστη Ιστορία θα καταγράψει ιδιαίτερα την οικτρή αντεργατική κατάληξη τεσσάρων πολιτικάντηδων, πρώην μεγαλοστελεχών του …ΚΚΕ: α) Του …”θεωρητικού” Κοτζιά, β) του παρά λίγο …Γενικού Γραμματέα(!) Δραγασάκη, γ) του εργατοπατέρα Θεωνά και δ) του πασίγνωστου (…tale quale!) Μπαλάφα… (Κοιτάξτε, συναγωνιστές, τι άνθρωποι είχαν κάποτε εισχωρήσει στο επιτελείο της Εργατιάς!) Στο μέλλον, να’ναι σίγουροι γι’ αυτό οι εν λόγω κύριοι, ονόματά τους θα βρίσκονται καταγραμμένα στις πιο μαύρες σελίδες των αποστατών του εργατικού κινήματος, εκείνων που εξελίχτηκαν στους πιο λυσσαλέους εχθρούς του. Θα τα διαβάζουν οι αυριανοί οικοδόμοι του Σοσιαλισμού και θα προστατεύουν αποτελεσματικά τη Λεύτερη πια πατρίδα μας από κάθε παρόμοιο θανατηφόρο σαράκι… Ας μπορούσαμε κι εμείς να ζήσουμε -έστω για λίγο-αυτή την εποχή, μετά το τόσο φαρμάκι που μας πότισε τούτη η ζωή…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας