Αυθαίρετες απολύσεις στο «Κόκκινο». Στάση εργασίας. Απολυμένος και ο Αλ. Ζέρβας

3707
κόκκινο

Σε αυθαίρετες, εκδικητικές απολύσεις, μάλλον για συνδικαλιστικούς λόγους, προχώρησε η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», ο οποίος βρίσκεται υπό τον έλεγχό της.
Ανάμεσα στους απολυμένους βρίσκεται και ο δημοσιογράφος Αλ. Ζέρβας, που εργαζόταν στον σταθμό από την ίδρυσή του και υπήρξε συνδικαλιστικός εκπρόσωπος των εργαζομένων.
Στην απόλυση τριών δημοσιογράφων, μεταξύ των οποίων και πρώην συνδικαλιστικού εκπροσώπου των εργαζόμενων, φέρεται να προχώρησε ο ραδιοφωνικός σταθμός «Στο Κόκκινο» την Πέμπτη, την ώρα που ζητείται από τους εργαζόμενους να δεχθούν περαιτέρω μειώσεις αποδοχών. Τετράωρη στάση εργασίας στο ραδιοφωνικό σταθμό από τις 15.00 έως τις 19.00 το απόγευμα της Πέμπτης.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Mediatvnews αλλά και αναρτήσεις εργαζόμενων στο σταθμό στα κοινωνικά δίκτυα, η διοίκηση του σταθμού ανακοίνωσε τις απολύσεις των τριών εργαζόμενων, μεταξύ των οποίων του δημοσιογράφου Α. Ζέρβα, που έχει διατελέσει συνδικαλιστικός εκπρόσωπος.
Κατά την τελευταία γενική συνέλευση προτάθηκε στους εργαζόμενους η μείωση των μισθών τους κατά 20%, την οποία και απέρριψαν εκ νέου. Όπως αναφέρεται, την περασμένη Παρασκευή, οι εργαζόμενοι και η διοίκηση συναντήθηκαν στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, όπου εκπρόσωπος της Left Media υποστήριξε ότι οι μειώσεις αποδοχών έχουν παγώσει.
Σύμφωνα ανακοίνωση των διοικητικών συμβουλίων της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ και της ΕΤΕΡ, οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε στάση εργασίας μέχρι το απόγευμα της Πέμπτης. Όπως αναφέρεται «Στο Κόκκινο»:

«Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ και της ΕΤΕΡ αποφάσισαν την κήρυξη 4ωρης στάσης εργασίας σήμερα Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου 2018 από τις 15.00 έως τις 19.00, για όλους τους δημοσιογράφους, τους διοικητικούς υπαλλήλους και τους τεχνικούς ραδιοφώνου, που εργάζονται στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ» και στην ιστοσελίδα «stokokkino.gr».
 
Η στάση  εργασίας  πραγματοποιήθηκε έπειτα από τις παράνομες, καταχρηστικές και κατάφωρα αντεργατικές απολύσεις συναδέλφων, που ανήγγειλε η εργοδοσία, με στόχο την μη πραγματοποίηση των απολύσεων αυτών και την ομαλοποίηση των εργασιακών σχέσεων στο σταθμό.
 
ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας