Ναι, αποχή, παρών, στη Βουλή: όλα τα 'χει ο μπαξές για το «μπαξίσι» στους συνταξιούχους

1591

Είναι προφανές ότι ο Αλ. Τσίπρας επιδιώκει να αξιοποιήσει το επίδομα στους συνταξιούχους για φτηνή κομματική εκμετάλλευση και για να οξύνει την τεχνητή ανούσια πόλωση με τη ΝΔ εντός του καταστροφικού μνημονιακού πλαισίου.
Γι’ αυτό ο Αλ. Τσίπρας επέλεξε να θέσει σε ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή το επίδομα – κοροϊδία, επίδομα που ήρθε μετά την καταλήστευση των συντάξεων και από τον ίδιο τον Τσίπρα και ο οποίος θα συνεχίσει αυτήν την καταλήστευση με το νέο προϋπολογισμό του 2017 και όχι μόνο.
Η ονομαστική ψηφοφορία στο μόνο που αποβλέπει είναι να εκθέσει, υποτίθεται, κάποια κόμματα που δεν θα ψηφίσουν το επίδομα και να καταστήσει «συνυπεύθυνα» για την αρνητική τροπή των εξελίξεων κάποια άλλα, που θα συνταχθούν με την κυβέρνηση στην ψήφιση το επιδόματος.
Ως αποτέλεσμα αυτής της κίνησης Τσίπρα η Βουλή έγινε κουλουβάχατα. ΚΚΕ, Χρυσή Αυγή, Δημοκρατική Συμπαράταξη και 3 ανεξάρτητοι βουλευτές ψήφισαν υπέρ της κυβέρνησης (196 ψήφοι), το Ποτάμι και η Ένωση Κεντρώων έκαναν αποχή και η ΝΔ ψήφισε «παρών» (61 ψήφοι).
Αυτός ο «μύλος», όμως, δεν λέει τίποτα για όσα θα ακολουθήσουν.
Ασφαλώς και θα πρέπει να δοθεί, ακόμα και ως παρηγοριά στον άρρωστο και ως κίνηση ευτελούς Τσιπρικής καταδημαγώγησης, το επίδομα στους συνταξιούχους.
Όμως, δεν μπορεί να υπάρχουν αυταπάτες πως το «τυρί» του επιδόματος θα το ακολουθήσει με βεβαιότητα η μεγάλη φάκα των συμπληρωματικών μέτρων του τρίτου μνημονίου, καθώς και ένα τέταρτο σκληρό μνημόνιο.
Το επίδομα, με αυτήν την έννοια, θα πληρωθεί πανάκριβα από τον λαό και τον τόπο, είτε με είτε χωρίς εκλογές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας