Νίκη του κινήματος: Ανεστάλη πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας πρώην στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ

3619

Παν. Λαφαζάνης: Ο Αλέξης Τσίπρας επιβεβαιώνεται ως ο μεγαλύτερος πολιτικός ψεύτης πρωθυπουργός

Η Λαϊκή Ενότητα μαζί με την Ενωτική Πρωτοβουλία κατά των Πλειστηριασμών και με άλλες συλλογικότητες, συνεχίζοντας τον αγώνα για την υπεράσπιση της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, έδωσε δυναμικό αγωνιστικό «παρών» κατά των πλειστηριασμών σε πολλές πόλεις της χώρας, την Τετάρτη, 12 Σεπτέμβρη ιδιαίτερα στην Αθήνα διοργανώθηκε μαζική και αγωνιστική συγκέντρωση στις 9.45 π.μ., στο Συμβολαιογραφείο της Ουρ. Καϋμενάκη- Θεμιστοκλέους 42.

Στο συγκεκριμένο συμβολαιογραφείο επί της Θεμιστοκλέους 42 είχε προγραμματιστεί, μεταξύ άλλων, πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας συμπολίτη μας – πρώην στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, που ενεργοποιείται στο κίνημα υπεράσπισης του λαού ενάντια στην κυβερνητική πολιτική, του οποίου η οικία είναι και το μοναδικό περιουσιακό στοιχείο του!

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η ΛΑΕ, αυτή την εβδομάδα έχουν προγραμματιστεί πάνω από 500 πλειστηριασμοί. Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνονται πολλές πρώτες κατοικίες, παρά τα ψέματα του Τσίπρα ότι δεν εκπλειστηριάζονται πρώτες κατοικίες.

Ο προκλητικός και ανάλγητος αυτός πλειστηριασμός έχει καθαρά εκδικητικό χαρακτήρα ενάντια σε όσα στελέχη εγκατέλειψαν τον μεταλλαγμένο μεταμνημονιακό ΣΥΡΙΖΑ.

Τελικά η συγκεκριμένη συμβολαιογράφος κάτω από την πίεση της κινητοποίησης ανέστειλε δύο πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας μεταξύ των οποίων και της συγκεκριμένης πρώτης και μόνης κατοικίας. Κι αυτό αποτελεί μια πρώτη, έστω και προσωρινή, νίκη του κινήματος κατά των πλειστηριασμών.

Μέχρι τα τέλη Ιούλη λόγω αναγγελίας κινητοποιήσεων της ΛΑΕ, την κατακραυγή της κοινωνίας και των αντιδράσεων του κινήματος ορισμένοι πλειστηριασμοί πρώτων κατοικιών αναστέλλονταν. Το χαρακτηριστικό της νέας περιόδου, που ξεκίνησε από αρχές Σεπτέμβρη, είναι ότι κυβέρνηση, τραπεζίτες και λίγοι επίορκοι συμβολαιογράφοι, που μοιράζονται μεταξύ τους όλους τους πλειστηριασμούς προς όφελος της τσέπης τους, έχουν γίνει πιο προκλητικοί και ανάλγητοι, έχουν κατεβάσει πολύ χαμηλά το όριο της αντικειμενικής αξίας των εκπλειστηριαζομένων ακινήτων, έχουν αυξήσει τον αριθμό τους και δεν κάνουν εύκολα πίσω, και προωθούν απροκάλυπτα τη μεγαλύτερη ληστεία στην ιστορία της χώρας, ληστεία λαϊκής κατοικίας και περιουσίας.

Το «κύμα» των πλειστηριασμών διογκώνεται συνεχώς. Με ευθύνη της κυβέρνησης και με συμφωνία της ΝΔ και όλης της μνημονιακης «αντιπολιτευσης» προγραμματίζονται 2.000 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί το μήνα ώστε μέχρι τα τέλη του 2021 να έχουν γίνει 130.000. θα συνοδεύεται πλέον και σε έξωση όσων χάνουν το σπίτι τους, δηλαδή η «έξοδος» από τα μνημόνια για χιλιάδες φτωχά νοικοκυριά, σημαίνει στην πράξη έξοδος από τα σπίτια τους.

Παρά ταύτα ο Αλ. Τσίπρας στη ΔΕΘ και οι αρμόδιοι υπουργοί δεν έκαναν καμία αναφορά στο γεγονός ότι «βγαίνουν στο σφυρί» λαϊκές κατοικίες και ότι ταυτόχρονα «κόβεται» το ηλεκτρικό ρεύμα σε σπίτια και καταστήματα αδύναμων οικονομικά συμπολιτών μας, αδιαφορώντας πλήρως για τη φτώχεια και τη δυστυχία που σκορπίζουν οι αντιλαϊκές πολιτικές του.

Η ΛΑΕ και το Κίνημα κατά των πλειστηριασμών και με τις σημερινές κινητοποιήσεις τους στην Αθήνα και σ’ όλη τη χώρα έδωσαν ηχηρό μήνυμα στο μνημονιακό πολιτικό, οικονομικό και τραπεζικό κατεστημένο ότι συνεχίζουν τους αγώνες τους ενάντια στην αρπαγή της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας.

Στη συγκέντρωση της Αθήνας παραβρέθηκε και ο Γραμματέας του Π.Σ της ΛΑΕ Π. Λαφαζάνης, που έκανε την εξής δήλωση:

Δήλωση Παν. Λαφαζάνη έξω από το συμβολαιογραφείο στην Θεμιστοκλέους

Καθημερινά επιβεβαιώνεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο μεγαλύτερος πολιτικός ψεύτης Πρωθυπουργός που έχει βγάλει ποτέ αυτή η χώρα.

Λέει ότι δεν εκπλειστηριάζονται πρώτες κατοικίες κι εδώ σήμερα είχαμε δύο πρώτες κατοικίες ως μοναδικό περιουσιακό στοιχείο, που πήγαν να τις βγάλουν  στο σφυρί.

Βεβαίως και σε άλλα συμβολαιογραφεία δεκάδες πρώτες κατοικίες εκπλειστηριάζονται σήμερα.

Ακόμα χειρότερα!

Ο Αλέξης Τσίπρας, αποδεικνύεται ως ένας πολιτικά εκδικητικός άνθρωπος. Κι αυτό γιατί σήμερα εκπλειστηριάζεται εδώ, πρώτη κατοικία πρώην μεγάλου στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος είναι και φίλος μας και σήμερα βρίσκεται στη ΛΑΕ

Αυτό σημαίνει πολιτική εκδίκηση και πολιτική αιμοβορία.

Απαράδεκτο από κάθε άποψη

Ευτυχώς όμως, χάρη στο κίνημα, χάρη στις αντιδράσεις μας, χάρη στην κατακραυγή, αυτοί οι δύο πλειστηριασμοί, όλως τυχαίως, στο συγκεκριμένο συμβολαιογραφείο και ιδιαίτερα ο πλειστηριασμός της πρώτης κατοικίας του συντρόφου μας, που έχει δύο παιδιά τα οποία σπουδάζουν, αναβλήθηκε προσωρινά έστω – επιτυχία κι αυτό – διότι κηρύχτηκε άγονος.

Έτσι μας πληροφόρησαν από το συμβολαιογραφείο.

Κηρύχτηκε άγονος διότι δεν υπήρξε προσφορά από ιδιώτη και δεν ήρθε και η τράπεζα να το εξαγοράσει.

Αυτό το θεωρούμε επιτυχία. Το καταγράφουμε ως μία μικρή νίκη του κινήματος. Τέτοιες νίκες έχουμε σημειώσει πολλές και σημειώνουμε κάθε εβδομάδα. Κι ελπίζουμε με τις δράσεις μας, με τις αντιδράσεις της κοινωνίας, να μπορέσουμε να ματαιώσουμε πλήρως και οριστικά αυτούς τους άδικους πλειστηριασμούς.

lae03

 

lae02

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας