Νίκη Κινήματος: Έπαυσε η δίωξη του αγωνιστή κατά των μνημονίων Α.Καραγιάννη

1397
καραγιάννη

Ο αγωνιστής από το Αγρίνιο Ανδρέας Καραγιάννης είχε υποστεί αυθαίρετη δίωξη το καλοκαίρι του 2013 από την τότε αυταρχική και αντιλαϊκή κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου διότι, με ανάρτησή του στο διαδίκτυο καλούσε σε γενικό ξεσηκωμό για την ανατροπή των μνημονίων, πράγμα το οποίο, άκουσον-άκουσον, είχε θεωρηθεί από την Εισαγγελέα ως “διέγερση για διάπραξη πλημμελημάτων και κακουργημάτων“.

Είναι τραγικό ότι ο Ανδρέας Καραγιάννης, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ το 2013, οδηγήθηκε σε δίκη τον Μάρτη του 2017 όταν στην κυβέρνηση ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος, τότε, ξέχασε τις αντιδράσεις του ως αντιπολίτευση το 2013 για την παράλογη παραπομπή του Α. Καραγιάννη σε δίκη.

Στην τότε δίκη του ο Ανδρέας Καραγιάννης καταδικάστηκε σε 8 μήνες φυλάκιση με 3 χρόνια αναστολή.

Ο Ανδρέας Καραγιάννης άσκησε έφεση, η οποία δικάστηκε προχθές.

Το  δικαστήριο στη συγκεκριμένη περίπτωση απεφάνθη ότι τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείτο ο Ανδρέας Καραγιάννης έχουν παραγραφεί και επομένως αποφάσισε την παύση της δίωξης του, πράγμα που είχε ως εύλογη συνέπεια να εκπέσει και η πρωτόδικη ποινή.

Η δικαστική αυτή απόφαση, ιδιαίτερα στη σκληρή και σκοτεινή περίοδο την οποία διανύουμε, μόνο ως νίκη μπορεί να χαρακτηρισθεί όλων εκείνων που συνεχίζουν να αγωνίζονται και αν αντιστέκονται απέναντι στην βαρβαρότητα που μας κατακλύζει και στην οποία τον τόνο δίνουν Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ αλλά και νεοναζιστικές δυνάμεις που σηκώνουν κεφάλι.

Κράτα γερά Ανδρέα, ο αγώνας συνεχίζεται και γρήγορα, όσο και αν μοιάζει σήμερα ακατόρθωτο, θα  ξαναπλημμυρίσουν οι δρόμοι με ελπιδοφόρο λαό που θα διεκδικεί μια λεύτερη και δίκαιη Ελλάδα χωρίς κηδεμόνες με πραγματική δημοκρατία.

Κ.Μ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας