Νίκη! Δόθηκε άσυλο στον Τούρκο αγωνιστή και απεργό πείνας Τ. Καγιά

3313
ανακοίνωση

Με απόφαση της Υπηρεσίας Ασύλου, ο Τούρκος αγωνιστής Τουργκούτ Καγιά, που βρισκόταν για 50ή μέρα σε απεργία πείνας, πήρε το πολυπόθητο πολιτικό άσυλο και πλέον αναμένεται η υποχρεωτική απόφαση για την μη έκδοση του και την άμεση απελευθέρωσή του.

Για «δικαίωση του αγώνα του και των αλληλέγγυων που του συμπαραστάθηκαν» κάνουν λόγο οι δικηγόροι του, Μαριάννα Τζεφεράκου και Μαρία Παπαμηνά.

«Περιμένουμε τώρα από τον υπουργό Δικαιοσύνης, Στ. Κοντονή, να εκδώσει άμεσα απόφαση για την μη έκδοση και την άμεση απελευθέρωσή του σύμφωνα με τις υποχρεώσεις της Ελλάδας απέναντι στο προσφυγικό δίκαιο και στην αρχή της μη επαναπροώθησης, καθώς κινδυνεύει στην Τουρκία», τονίζουν.

Να σημειώσουμε ότι μία μέρα πριν είχε επισκεφθεί τον Τουργκούτ Καγιά στο δωμάτιο του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας, όπου πραγματοποιούσε υπό ιατρική επιτήρηση απεργία πείνας, αντιπροσωπεία της ΛΑ.Ε με τους Παν. Λαφαζάνη, Γρ. Καλομοίρη και Μ. Μπαρσέφσκι, οι οποίοι με δηλώσεις τους απαίτησαν την χορήγηση ασύλου και την μη έκδοσή του.

Ο Καγιά έχει υποστεί επανειλημμένα σοβαρά βασανιστήρια από τις τουρκικές αρχές 

Ο αριστερός Τούρκος αγωνιστής βρίσκεται σε απεργία πείνας για 50 μέρες και νοσηλεύεται στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας.

Αιτών πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα, δημοσιογράφος και ιστορικός στο επάγγελμα στη γειτονική χώρα, ο Καγιά έχει υποστεί επανειλημμένα σκληρά βασανιστήρια από τις τουρκικές αρχές και έχει περάσει χρόνια στην απομόνωση (6 χρόνια σε κελιά τύπου F!) εξαιτίας των αγώνων του για τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Συνελήφθη αρχικά στα μέσα Απριλίου του 2015 μαζί με άλλους τρεις Τούρκους σε μια συντονισμένη πανευρωπαϊκή επιχείρηση κατά μελών της ΑΤΙΚ, της Συνομοσπονδίας Τούρκων Εργατών στην Ευρώπη.

Απελευθερώθηκε και συνελήφθη εκ νέου τον περασμένο Φεβρουάριο από τις ελληνικές αρχές ύστερα από ερυθρά αγγελία της Ιντερπόλ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας