Νίκησε την Ιταλία με «σόου» Αντετοκούνμπο η Εθνική

957
νίκησε

Σε… σόου του Γιάννη Αντετοκούμπο εξελίχθηκε ο αγώνας της Εθνικής ομάδας με την Ιταλία για το 29ο τουρνουά «Ακρόπολις» στο ΟΑΚΑ, τον οποίο παρακολούθησαν περίπου 12.000 φίλαθλοι.

Η ελληνική ομάδα επιβλήθηκε της «σκουάντρα ατζούρα» με 83-63 έχοντας σε εκπληκτικό βράδυ τον «Greek Freak» (18 πόντοι, 8 ριμπάουντ), ο οποίος κάρφωνε, έκοβε, πάσαρε κι έτρεχε, ενώ ο Καλάθης (11π.) με τις ασίστ του (7) δημιουργούσε για τον Giannis και τους συμπαίκτες του.

Πρίντεζης (12π.) και Λαρεντζάκης (11π.) ήταν επίσης διψήφιοι εκτός των Γιάννη Αντετοκούνμπο και Καλάθη. Από την ομάδα του Ρομέο Σακέτι, που έπαιξε χωρίς τους τραυματίες Ντατόμε και Γκαλινάρι, προσπάθησαν οι Μπελινέλι, Χάκετ και Μπιλίγκα.

Να σημειωθεί ότι στην πρώτη περίοδο τραυματίστηκε ο Κώστας Σλούκας και δεν αγωνίστηκε έκτοτε, με τους ανθρώπους της Εθνικής να εμφανίζονται αισιόδοξοι ότι δεν πρόκειται για κάτι ανησυχητικό.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είχε 6/9 δίποντα και 6/10 βολές, 9 κερδισμένα φάουλ, 8 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα και 1 κόψιμο συγκεντρώνοντας 21 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης, ενώ ο MVP του ΝΒΑ μέτρησε και 5/5 αιφνιδιασμούς.

Εκτός δωδεκάδας έμειναν οι Μήτογλου και Κόνιαρης, ενώ από την Ιταλία, που ταξίδεψε στην Αθήνα με 13 παίκτες, δεν αγωνίστηκε ο Αραντόρι.

Δεν χρειάστηκε και πολύ η ελληνική ομάδα για να αρχίσει να χτίζει μια διαφορά απέναντι στην Ιταλία, με πολύ ουσία στο παιχνίδι της αλλά και πάρα πολύ θέαμα, που ξεσήκωσε πολλές φορές τον κόσμο.

Η διαφορά πήγε γρήγορα στο +10 (14-4, 3΄14΄΄) και η απόσταση μεγάλωσε στο δεύτερο δεκάλεπτο, φτάνοντας στο +20 (37-17, 13΄30΄΄).

Το παιχνίδι έδειχνε να έχει τελειώσει πριν καλά-καλά αρχίσει, με την Ελλάδα να κυριαρχεί στο παρκέ σε άμυνα και επίθεση, τα καρφώματα και οι τάπες να βρίσκονται στην… ημερήσια διάταξη και τον Νικ Καλάθη να διαμορφώνει το 54-28 (21΄).

Η διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες δεν ξέφυγε ιδιαίτερα από αυτά τα επίπεδα, αφού όσο κι αν προσπαθούσε η Ιταλία, οι Έλληνες παίκτες είχαν την απάντηση ως το τελικό 83-63.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας