Νέο φιάσκο στον ΟΑΣΘ: Απέσυραν τα λεωφορεία από Λειψία-Δεν διαθέτουν…κλιματισμό

1059
Δεν διαθέτουν...κλιματισμό

Ο ΟΑΣΘ προχώρησε στην προσωρινή απόσυρση των 50 μεταχειρισμένων λεωφορείων που προμηθεύτηκε ο δήμος Θεσσαλονίκης από τη Λειψία, για τα οποία καυχιόταν ο δήμαρχος της πόλης Κ.Ζερβός, ευθύνη του οποίου ήταν η προμήθειά τους!

«Σήμερα κυκλοφορούν στους δρόμους 247 λεωφορεία. Τις προηγούμενες ημέρες βγάζαμε περίπου 305 με 307 οχήματα. Άρα έχουμε τουλάχιστον 50 εκτός κυκλοφορίας. Τα περισσότερα από αυτά παραμένουν στα αμαξοστάσια επειδή δεν λειτουργεί ή δεν διαθέτουν κλιματισμό», δήλωσε ο Μάκης Άγγος, εκπρόσωπος του σωματείου των εργαζομένων.

«Όταν η θερμοκρασία έξω είναι πάνω από 35 βαθμούς, μέσα στα λεωφορεία, εάν δεν υπάρχει κλιματισμός, το θερμόμετρο ξεπερνά τους 50 βαθμούς. Με τέτοιες θερμοκρασίες είναι αδύνατον να γίνουν δρομολόγια».

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, σε πολλά οχήματα, κυρίως εκείνα που ανήκουν στον ΟΑΣΘ (πλην των μισθωμένων), υπάρχουν βλάβες στα κλιματιστικά οι οποίες δεν αποκαταστάθηκαν εγκαίρως. «Πολλές από αυτές χρειάζονταν μερικές δεκάδες ευρώ», αναφέρει αρμόδια πηγή.

Τα λεωφορεία που προμηθεύτηκε ο ΟΑΣΘ από τη Λειψία έχουν εμφανίσει μέχρι σήμερα αρκετά προβλήματα καθώς οι υπεύθυνοι φαίνεται να μην φρόντισαν να διαθέτουν κατάλληλες προδιαγραφές ώστε να κινηθούν σε ελληνικό έδαφος.

Είναι χαρακτηριστικό πως τα συγκεκριμένα οχήματα δεν δρομολογούνται πλέον σε δρομολόγια με μεγάλες κλίσεις εδάφους μετά από περιστατικό πυρκαγιάς σε λεωφορείο που δυσκολευόταν να ανέβει ανηφόρα, ενώ όπως έχουν καταγγείλει εργαζόμενοι, τα λεωφορεία διαθέτουν πολύ μικρούς κινητήρες και δεν έχουν κλιματισμό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας